Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) lektores Kristīne Bērziņa un Kristīne Rozīte 2023.gada jūnijā Erasmus+ apmaiņas brauciena ietvaros apmeklēja Beijing Foreign Studies University (BFSU) Ķīnā. BFSU valodu apmācību reitingos ir vadošā universitāte Ķīnā. Universitātē ir arī sava latviešu valodas apmācības katedra, tāpat arī mūsu kaimiņvalstu lietuviešu un igauņu valodu.

Lektores pasniedza lekcijas studentiem un mācībspēkiem no BFSU Starptautiskās Biznesa Skolas par kultūru daudzveidību, kā gūt panākumus un kļūt noturīgiem globālajā vidē. BFSU Eiropas Valodu un Kultūru Skolas studenti un mācībspēki piedalījās lekcijās par Baltijas Jūras Reģiona ekonomikas, nodokļu un tūrisma aktualitātēm. Lekcijās piedalījās gan bakalaura, gan maģistratūras, gan doktorantūras studenti. Studenti aktīvi iesaistījās saturīgās diskusijās par starpkultūru iezīmēm, ģeopolitiskām aktualitātēm, par Eiropas Savienības un Kīnas uzņēmumu efektivitāti.

Vizītes ietvaros universitātē Kristīne Rozīte un Kristīne Bērziņa apmeklēja arī Centrālās un Austrumeiropas pētniecības centru. No centra vadības un fakultātes prodekāna tika saņemts ielūgums LU pasniedzējiem piedalīties BFSU organizētajā konferencē “Forum for China-CEEC People-to-People Exchanges”, kas notiks šī gada 23.septembrī gan klātienē, gan attālināti.

Lektores apmeklēja gan universitēta teritorijā esošo valodu muzeju, gan Eiropas parku, kur aug Latvijas bijušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska 2012.gada sesptembrī stādīts koks.

Vizīte bija lieliska iespēja iepazīt gan seno Ķīnas vēsturi, gan izbaudīt mūsdienu tehnoloģiskos risinājums.

 

Dalīties