2023. gada 10. maijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulcējās skolēni un viņu pedagogi, lai saņemtu godalgas un svinīgi noslēgtu Latvijas mācību priekšmetu olimpiāžu sezonu. Tika apbalvoti arī Ekonomikas valsts 24. olimpiādes uzvarētāji, kurus Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) vārdā sveica dekāns prof. Gundars Bērziņš un olimpiādes organizators, fakultātes lektors Mārtiņš Danusēvičs.

Ekonomikas valsts olimpiāde medaļas, kā arī Valsts izglītības un satura centra (VISC) un LU BVEF dāvanas šogad aizceļos uz Cēsīm, Rēzekni un Rīgu, atzinības raksti arī Liepājai un Jelgavai. Labākais olimpietis Latvijā šogad no Cēsīm un tas ir Raivo Groza, kas tāpat kā citi zelta un sudraba medaļu (I un II pakāpe) ieguvēji saņem garantētu budžeta vietu LU BVEF bakalaura studiju programmās “Biznesa vadība”/“Ekonomika”.

Vēl zelta medaļas ieguvuši Ivars Kraulis, Mareks Ulmanis un Gvido Šnuka. Sudraba medaļas saņēmuši – Jēkabs Gritāns, Rūdis Freipičs, Vladimirs Kirils Bičkovs, Dāvids Ēberliņš, Betija Krole, Emīls Dimiņš un Agneta Labalaika. Savukārt bronzas medaļas ieguvuši  – Kārlis Šverns, Gustavs Zīverts, Raimonds Vilcāns, Alise Anna Zirnīte, Kārlis Lazdiņš, Milāna Farino, Ņikita Fadejevs. Atzinības raksti  – Patriks Žilins, Andrejs Freibergs, Ingus Dimiševskis, Jānis Helvijs Jaunzems, Marta Piļāne un Kārlis Ābele.

Šogad jaunieši no visas Latvijas pierādīja savas zināšanas un spēju argumentēti spriest par aktuālām šī brīza ekonomikas problēmam, vērtējot enerģijas tirgu pārmaiņu laikos un Eiropas Savienības siltumnīcefekta gāzu emisiju mērķus.

Ekonomikas valsts 24. olimpiādes finālā piedalijās 72 skolēni no 19 Latvijas pilsētām. 

Foto no pasākuma.

Dalīties