No 23. līdz 24.aprīlim Prāgā, Čehijā, norisinājās 5. Starptautiskā zinātniskā konference “FEMIB 2023”, kura pulcēja pētniekus un zinātniekus no visas pasaules. Šogad Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (Gundars Bērziņš, Aldis Ērglis, Evija Ansonska), Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (Irina Arhipova, Nikolajs Būmanis, Līga Paura, Gatis Vītols un Vladimirs Šalajevs) un LMT (Juris Binde) pētnieku grupas publicētais raksts “OPTIMIZING TRANSPORT NETWORK TO REDUCE MUNICIPALITY MOBILITY BUDGET “ ieguva atzinību kā labākais konferences raksts.  

Rakstu konferencē Prāgā prezentēja LBTU zinātņu prorektore, Informācijas tehnoloģiju fakultātes profesore Irina Arhipova. 

Pētījumā tiek risināts publiskā transporta optimizācijas uzdevums ar mērķi samazināt cilvēku mobilitātes ietekmi uz apkārtējo vidi un citiem faktoriem, kuru LBTU, LU kopā ar pētniekiem no Austrijas, Vācijas un citām valstīm risina jau vairākus gadus. Konferences labākie raksti tiek publicēti arī starptautiski atzītos zinātniskajos žurnālos.

FEMIB 2023 labākie konferences raksti

Pilns raksts

Vairāk pa ERA-NET projektu https://www.myfairshare.eu/

 

Dalīties