Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (BVEF) un Latvijas Apdrošinātāju asociācija (LAA) ir noslēgusi vienošanos par sadarbību studentu prakšu organizēšanā, pētnieciskajā darbībā, inovatīvu studiju un darba vides pilnveidošanā.  

“LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte nodrošina Latvijā labāko biznesa izglītību un plašāko ekonomikas, finanšu un uzņēmējdarbības studiju programmu klāstu, kas pērn saņēmušas augstu ekspertu vērtējumu un starptautisko akreditāciju. Mūsdienīga un darba tirgum atbilstoša augstākā izglītība nav iedomājama bez ciešas sadarbības ar Latvijas lielākajiem darba devējiem un vadošajiem sociālajiem partneriem, tāpēc sadarbība ar Latvijas Apdrošinātāju asociāciju būs liels ieguvums gan fakultātes studentiem, gan mācībspēkiem,” uzsver LU BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš.

LAA apvieno Latvijas lielākās apdrošināšanas kompānijas un darba devējus, tāpēc asociācija ir apņēmusies sadarbībā ar BVEF koordinēt un organizēt studentu prakses, kurās topošie speciālisti apgūs jaunākās zināšanas un iemaņas, kas vēlāk palīdzēs veidot veiksmīgu karjeru apdrošināšanas nozarē.

“Jaunieši, kas šodien ir studenti, pēc neilga laika ienāks darba tirgū un būs mūsu kolēģi, partneri, padotie un priekšnieki. Viņi veidos mūsu nākotnes Latviju un tās biznesa veiksmes stāstu. Uzņēmumi un nozaru organizācijas, kas to apzinās, velta uzmanību izglītībai, tās kvalitātes uzlabošanai un maksimālai teorētisko zināšanu piesaistei praktiskajai dzīvei. Tādēļ Latvijas Apdrošinātāju asociācija redz jēgu un nozīmi sadarbībai ar Latvijas augstskolām. Paldies Latvijas universitātes Biznesa vadības un ekonomikas fakultātei, kas ir gatavi sadarbības līguma noslēgšanai – ar prieku to parakstām un ar prieku to piepildīsim dzīvē, lai sniegtu studentiem praktisko apdrošināšanas un risku vadības nozares pieredzi,” saka LAA prezidents Jānis Abāšins.

Fakultāte un asociācija vienojusies arī par ekspertu lekciju nodrošināšanu studiju kursos un specializētos semināros, kā arī atvērto lekciju organizēšanu studējošajiem un mācībspēkiem. Tāpat LAA plāno iesaistīties studējošo organizētajās inovatīvās aktivitātēs, piemēram, konkursu un interaktīvo spēļu uzņēmējdarbības jomā rīkošanā.

LAA sniegs ierosinājumus noslēguma darbu (bakalaura, maģistra) tēmām atbilstoši nozares specifikai,  iesaistīsies bakalaura un maģistra darbu vērtēšanas komisijās. Iecerēta arī sadarbība mūžizglītības un prasmju pilnveides jomā atbilstoši nozares specifikai.

 

Dalīties