Vai Tev šķiet svarīgi ētikas jautājumi? Vai Tev patīk ar draugiem apspriest aktuālos notikumus biznesa pasaulē? Vai vēlies to visu apspriest ar vienaudžiem no visas Eiropas? Ja uz visiem jautājumiem atbildēji apstiprinoši, aicinām piedalīties studentu komandas atlasē, kas pārstāvēs Latviju Eiropas Ētikas Kausā (European Ethic Bowl). Komandu galīgais reģistrācijas termiņš un video iesūtīšana līdz 11. aprīļa plkst. 23.59.  

Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte sadarbībā ar The European Ethic Bowl (EEB) aicina fakultātes studentus iesaistīties starpvalstu konkursā ētikas dilemmu risināšanā. Iepazīties ar šī gada konkursa ētisko dilemmu iespējams šeit: 

Komandām, lūdzu, pieteikties, elektroniski, lejupielādējot un aizpildot veidlapu šeit: 

Veidlapu aizpilda katrs komandas dalībnieks un nosūta uz e-pasta adresi laila.cekule@lu.lv, pievienojot videomateriālu, izmantojot WEtransfer saiti.

Lai iegūtu vairāk informācijas par konkursu, lūdzu, apmeklējiet: https://europeanethicsbowl.eu/

Pasākums norisināsies angļu valodā un katrā komandā pieļaujamo dalībniekus skaits – 3. Komandām ir jāsagatavo 3-5 minūšu video, kurā izklāstītas savas pārdomas un viedokļi par esošo dilemmu. Sacensību laikā komandas atbild uz pretinieku komandu izvirzītajiem jautājumiem un visiem tiesnešu uzdotajiem jautājumiem. Ar visiem nosacījumiem var iepazīties EEB mājas lapā.

Konkurss ir starptautisks un notiek četros posmos. Pirmais - kvalifikācijas posms - pēc reģistrācijas trīs cilvēku komandas izveido video par konkursa ētisko dilemmu un savā starpā sacenšas institucionālā līmenī. Komanda, kas ir uzvarējusi kvalifikācijas posmā, turpina piedalīties nākamajā kārtā. Otrs posms – ceturtdaļfināls - tiešsaistē savā starpā sacenšas ne vairāk kā 27 iestādes. Trešais – pusfināls - tiešsaistes sacensības starp deviņām uzvarētāju komandām. Ceturtais posms – fināls - trīs finālisti sacenšas savā starpā EIB galvenajā mītnē Luksemburgā (ja tas nav ierobežots Covid-19 pandēmijas dēļ).

EEB izveidoja trīs Eiropas universitātes kopā ar Eiropas Investīciju bankas institūtu, lai veicinātu izpratni par ētikas jautājumiem Eiropas kontekstā. Savukārt konkurss ir gan sadarbības, gan konkurences pasākums, kurā komandas analizē un apspriež ētikas dilemmas.

           

         

Dalīties