Pētījuma centra SKDS un Biznesa augstskola “Turība” 2021. gadā veiktajā uzņēmēju aptaujā Latvijas Universitātes (LU) ir atzīta par līderi biznesa augstskolu vidū Latvijā. Vērtējot gan valsts, gan privātās augstskolas, 2. vietā ierindota Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), bet 3. vietā - “Turība”.  

Aptaujas ietvaros tika apkopoti uzņēmēju uzskati par to, kuras augstskolas, kas darbojas biznesa izglītības jomā, ir atzītākās darba devēju vidū. Atbilstoši aptaujas rezultātiem, jau trešo reizi pēc kārtas visas TOP3 augstskolas saglabājušas savas pozīcijas.

SKDS direktors Arnis Kaktiņš norāda: “Par spīti aizvadītā gada pārbaudījumiem, jau ceturto gadu pēc kārtas uzņēmēji ierindojuši topa augšgalā vienas un tās pašas augstskolas, kas liecina par gadu gaitā pārbaudītu izglītības kvalitāti, par ko uzņēmēji izveidojuši stabilu viedokli. Minētās augstskolas ieguldījušas daudz darba gan izglītības kvalitātes nodrošināšanā arī iepriekš nepieredzētajos attālināto mācību apstākļos, gan komunikācijā ar sabiedrību, un aptaujas rezultāti liecina, ka uzņēmēji to novērtē”.

Analizējot datus dažādās nozarēs, secināts, ka ražošanas, tirdzniecības un pakalpojumu nozarēs priekšroka tiek dota LU, bet otrajā vietā ierindojas RTU. Savukārt būvniecības nozarē visatzītākā ir RTU, un otro vietu ieņem LU. Visās pārstāvētajās - ražošanas, tirdzniecības, būvniecības un pakalpojumu - nozarēs uzņēmēji vienlīdz atzinīgi novērtējuši Biznesa augstskolu “Turība”, to ierindojot 3. vietā.

Pētījums veikts 2021. gada novembrī, aptaujājot 750 dažādu nozaru un reģionu uzņēmējus visā Latvijā. Uzņēmēji vērtē augstskolas biznesa jomā kopš 2015. gada.

Dalīties