“Mars”, globālais pārtikas produktu, saldumu un mājdzīvnieku barības ražotājs, pirmo reizi Latvijā izsludina pieteikšanos starptautiskai praktisko zināšanu apguves programmai “The Mars Leadership Experience” (MLE). Programma ir paredzēta augstskolu pēdējo kursu studentiem un to absolventiem ar ļoti nelielu darba pieredzi vai bez tās. Tā ilgst trīs gadus, kuru laikā programmas dalībnieki kļūs par daļu no uzņēmuma mārketinga, pārdošanas un produktu kategoriju vadības komandām, saņemot arī konkurētspējīgu atalgojumu.

MLE programma paredz 3 gadus ilgu un intensīvu praktisko zināšanu apguvi, kas iekļauj rotāciju dažādās pozīcijās un valstīs ar mērķi nodrošināt pilnvērtīgu profesionālo pamatu tālākai karjerai biznesa vadībā. Izvēlētais programmas dalībnieks tiks piesaistīts dažādām uzņēmuma darbības jomām un iegūs daudzveidīgas zināšanas un pieredzi pārdošanas, produktu kategoriju vadības un mārketinga jomās.

Tāpat programmas laikā tiks nodrošināta pieredze dažādos tirgos, strādājot ar dažādiem projektiem un produktiem daudznacionālā vidē, mācoties no vadības līmeņa darbiniekiem, saņemot konkurētspējīgu atalgojumu un  atbalstu brīdī, kad būs nepieciešams veikt darbu arī ārvalstīs.

“Šīs programmas mērķis ir atrast nākotnes līderus mūsu uzņēmumā. Finālists, kurš būs izturējis visas atlases kārtas, izies intensīvas apmācības, saņems mentoringu un koučingu no pašreizējiem “Mars” līderiem, lai mācītos no viņu pieredzes par mūsu starptautisko “know-how” un pieeju biznesa vadībai. Šim cilvēkam būs iespēja ne tikai iepazīt mūsu korporatīvo kultūru, bet arī vadīt projektus un komandas, būt daļai no procesiem vietējā un starptautiskā līmenī, pieņemot reālus biznesa lēmumus,” norāda Ješima Ozēra, “Mars” tirgus direktore Baltijas valstīs.

Tikmēr Zanda Šmate, "Mars Multisales" vecākā personālvadības eksperte Ukrainā, Baltijas un Balkānu, Adrijas jūras valstīs un Izraēlā norāda, ka MLE programma ir veidota, lai koncentrētos uz praktiskām iemaņām un darba pieredzi, kas iet roku rokā ar teorētiskām zināšanām, ko sniedz augstākās izglītības iestādes. Jaunieši sagaida mentoringu, tūlītēju atgriezenisko saiti un elastīgu pieeju, un to viņi noteikti iegūs šīs programmas laikā.

“Mūsu pieredze rāda, ka augstskolu pēdējo kursu studentu un absolventu konkurētspējai darba tirgū ar teorētiskām zināšanām vien nepietiek, tāpēc praktiskai un reālai pieredzei ir būtiska loma. Jo īpaši darba tirgū, ko šobrīd ļoti ietekmē un kam izaicinājumus sagādā Covid-19 pandēmija. Piemēram, Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka jauniešu bezdarbs 2020. gada 3. ceturksnī bija sasniedzis 14,8%, kas, salīdzinot ar 2019. gada 3. ceturksni, bija pieaudzis par 3,5 procentpunktiem. MLE programma var kļūt par vienreizēju iespēju tiem, kuri vēlas strādāt starptautiskā vidē un nebaidās no izaicinājumiem un pienākumiem,” uzsver Z. Šmate.  

Galvenās prasības pretendentiem ir: bakalaura vai maģistra grāds, kas tiks iegūts šogad vai ir iegūts pavisam nesen; gatavība starptautiskai mobilitātei katrā MLE programmas gadā; spēja ātri mācīties un augt, kā arī izcilas angļu valodas zināšanas.

Pieteikšanās “Mars” MLE programmai jau ir sākusies un tiks slēgta 2021. gada 31. martā. Pieteikties programmai var: https://careers.mars.com/global/en/mars-general-leadership-experience

Pieteikšanās programmai norit vairākās valstīs vienlaikus, tostarp Baltijā, un izvēlētais kandidāts uzsāks savas karjeras ceļu Rīgā, sākot ar 2021. gada septembri.

Dalīties