2018./2019. mācību gada rudens un pavasara semestrī Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (LU BVEF)131 studentam tika dota iespēja studēt starptautiskā tālmācību studiju programmā “Interreg”, kas ir izveidota Centrālbaltijas projekta BOOSTED ietvaros.

Studentiem bija iespēja izvēlēties vienu vai vairākus no astoņiem dažādiem studiju kursiem, kuru ietvaros tie varēja apgūt uz pieredzes balstītu tūrisma produktu veidošanu, uzlabot savas digitālā mārketinga prasmes, attīstīt starptautisku klientu apkalpošanas kompetenci un izpratni par kultūras atšķirībām, uzzināt, kā veiksmīgāk vadīt sadarbību, kā pārdot tūrisma galamērķus un produktus, prognozēt globālās izmaiņas un to ietekmi uz tūrisma biznesu.

LU BVEF Vadības zinību programmas studente Kristīne Gudule par dalību programmā: “BOOSTED online kursi ir ļoti labs veids, kā iegūt papildus zināšanas tūrisma nozarē, kā arī starptautiskus kontaktus, ja nav iespējas doties ERASMUS studiju braucienā, kā tas ir manā gadījumā. Izmantoju iespēju apgūt vairākus kursus, kas deva iespēju iepazīt cilvēkus – studentus un uzņēmējus no dažādām valstīm - Spānijas, Vācijas, Indijas, Čehijas, Igaunijas, Somijas, Krievijas. Iegūtās zināšanas man noteikti noderēs nākotnē ģimenes biznesa veidošanā.”

LU BVEF Starptautiskās ekonomikas un komercdiplomātijas bakalaura studiju programmas studente Lauma Lubāne: “Šajā projektā piekritu piedalīties, nezinot, vai izdosies savienot klātienes studijas ar darbu un diviem tālmācības kursiem. Lai gan trīs mēnešu garumā brīžam darāmo darbu saraksts bija diezgan garš un saspringts, nevienu brīdi nenožēloju savu piedalīšanos BOOSTED kursos. To laikā ieguvu padziļinātas zināšanas un izpratni par tūrisma uzņēmumiem un nozari kopumā, kas noder arī manā darba vietā. Tāpat krietni uzlaboju arī savas angļu valodas zināšanas, jo saziņa ar pasniedzēju un visi kursu darbi bija jāraksta angļu valodā. Kopumā uzskatu, ka projektā gūtās zināšanas ir pietiekami padziļinātas, interesantas un saistošas, it īpaši tiem, kurus interesē tūrisma un viesmīlības nozare.”

Programma tika veidota sadarbojoties Somijas Satakuntas Lietišķo zinātņu universitātei, Tallinas Tehniskajai universitātei, Vidzemes Augstskolai un Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātei.

Studijas tika realizētas izmantojot tiešsaistes platformu Cisco Webex. Strādājot multikulturālās komandās studentiem bija iespēja attīstīt starpkultūru sadarbības kompetenci.

Pavasara semestra laikā Sāremā salā Igaunijā tika organizēta produktu attīstības inovāciju nometne, kurā piedalījās 23 tūrisma studenti un 14 tūrisma pasniedzēji no Somijas, Igaunijas un Latvijas. Nometnes piecu darba dienu laikā BOOSTED programmas studenti un docētāji iepazinās ar vairāku uzņēmumu un organizāciju pieredzi vietējā kultūras mantojuma un dabas resursu izmantošanā inovatīvu tūrisma produktu radīšanai tūristu piesaistes veicināšanai ārpus aktīvās tūrisma sezonas.

Kopumā šajā studiju gadā programmā “Tūrisma biznesa izaugsmes veicināšana” sertifikātus par kursu apguvi saņēma 131 students, no kuriem 94 bija pamatstudiju programmu studenti, 33 apmaiņas programmu studenti un 4 tūrisma jomas profesionāļi.

Projekta ietvaros noslēdzoties studiju gadam tika izstrādāta rokasgrāmata tūrisma kursu izstrādātājiem tiešsaistē, kurā tika apkopoti izaicinājumi, gūtā pieredze, veiksmes stāsti tiešsaistes kursu izstrādē un pasniegšanā studentiem un nozares profesionāļiem.

Šī tūrisma izglītības programma ir izstrādāta Centrālbaltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas projekta BOOSTED ietvaros.

 

Dalīties