Foto: Toms Grīnbergs, LU Mediju un mārketinga centrs

No 12. līdz 14. maijam Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē notiks starptautiskā zinātniskā konference "Uzņēmējdarbības un ekonomikas attīstības jaunie izaicinājumi – 2016: sabiedrība, inovācijas un sadarbības ekonomika" (New Challenges of Economic and Business Development – 2016: Society, Innovations and Collaborative Economy).

Konferences mērķis ir apspriest jaunāko zinātnisko pētījumu ekonomikas un vadības jautājumos rezultātus, dibināt jaunus kontaktus un attīstīt starptautisko sadarbību pētniecībā. 
Konferences pirmajā dienā, 12. maijā, profesors Tronds Randojs (Trond Randøy), asociētais profesors Rotems Šeors (Rotem Sheor) no Agderas Universitātes (Norvēģija) un profesors Eleferios Talasinos (Eleftherios Thalassinos) no University of Piraeus (Grieķija) dalīsies pieredzē par to, kā sagatavot zinātniskos rakstus atbilstoši starptautisko žurnālu prasībām ekonomikā un vadības zinātnē. 13. maijā notiks plenārsēde, kurās uzstāsies Turku Universitātes (Somija) docents Pīters Zetings (Peter Zettinig), daloties pārdomās par uzņēmējdarbības iespējām un krīzēm, kā arī stabilitātes un pārmaiņu organizācijās divdabību. Profesors Eleferios Talasinos (Eleftherios Thalassinos) no Piraoi Universitātes (University of Piraeus) Grieķijā ziņos pētījuma rezultātus par valsts parāda krīzi Eiropā un kredīta mijmaiņas darījumu lomu. 
Konferencē piedalīsies apmēram 170 dalībnieki no 14 valstīm – Latvijas, Vācijas, Polijas, Krievijas, Norvēģijas, Lietuvas, Maltas, Bulgārijas, Turcijas, Grieķijas, Igaunijas, Gruzijas, Kazahstānas un Itālijas. Divpadsmit paralēlo sekciju sēdēs programmā ir iekļauti 112 referāti.
Kā jauninājums konferences darbā ir plānoti divi semināri sadarbībā ar radošās darbības nedēļu radi!  "Pētniecības partneru ātrajā randiņā" meklēsim sadarbības partnerus konkrētiem pētniecības priekšlikumiem ko būs ierosinājuši konferences dalībnieki. Savukārt konferences noslēguma sekcijā 14. maijā Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas docente Aija Freimane vadīs dizaina domāšanas praktikumu kā arī prezentēs pētījumu "Dizaina pēdas. Notikumu un dizaina mijiedarbības laika līnijā". Dizaina domāšanu aizvien vairāk pielieto gan biznesa, gan pētniecības problēmu risināšanā. Konferences un radošās darbības nedēļas radi! dalībniekiem būs iespēja modelēt iespējamos scenārijus iedzīvotāju un valsts ilgtspējīgai labklājībai nākotnē. Konferences plenārsēdē un sekcijās ir laipni aicināti piedalīties visi interesenti!
Konferenci organizē LU Ekonomikas un vadības fakultāte sadarbībā ar Latvijas Eiropas Kopienas studiju asociāciju, CEDIMES institūtu Latvijā, Baltijas jūras reģiona universitāšu tīklu, Latvijas Ekonometristu asociāciju, Latvijas Informāciju un komunikāciju tehnoloģiju asociāciju un Latvijas Statistiķu asociāciju. Konferenci finansiāli atbalsta LMT, SIA. Konferences mājaslapa: www.evf.lu.lv/conf2016/ 

Dalīties