20.aprīlī LU Ekonomikas un vadības fakultātē noslēdzās konkurss vidusskolēniem „Jauno Uzņēmēju Universitāte 2013”un tika apbalvoti veiksmīgākie un zinošākie topošie jaunie uzņēmēji.

Šogad pirmo reizi Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte uzsāka īpašu nodarbību ciklu vidusskolēniem – „Jauno Uzņēmēju Universitāte 2013”.  Konkursa mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādiem aktuāliem mūsdienu ekonomikas un uzņēmējdarbības jautājumiem un veicināt skolēnu interesi par ekonomikas un uzņēmējdarības studijām.

Jauno Uzņēmēju Universitātē šogad nodarbības notika pavasara semestrī sestdienās un to laikā vidusskolēniem bija iespēja klausīties lekcijas par dažādiem ar uzņēmējdarbību saistītiem jautājumiem, kā arī izzināt ar produkta izveidi un pārdošanu saistītus jautājumus no EVF pasniedzējiem un nozares speciālistiem, turklāt lekcijas tika papildinātas ar daudzveidīgām praktiskām nodarbībām. Nodarbību ciklu noslēdza pārbaudes darbs, kurā tika noskaidroti zinošākie jaunie uzņēmēji.

Nodarbībās aktīvi piedalījās 39 vidusskolēni un kā atjautīgāko un gudrāko jauno uzņēmēju sevi pierādīja Anna Vjugina no Rīgas 9.vakara (maiņu) vidusskolas un balvā saņēma 30% studiju maksas atlaidi pirmajam studiju gadam LU Ekonomikas un vadības fakultātē. Otro vietu ieguva Māris Krastiņš no Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas un Kristīne Kitija Vagele no Ulbrokas vidusskolas. Viņi balvās ieguva 20% studiju maksas atlaidi pirmajam studiju gadam LU Ekonomikas un vadības fakultātē. Savukārt trešās vietas ieguvējiem tika piešķirta 10% studiju maksas atlaide pirmajam studiju gadam un to ieguva Lāsma Kuhtarska no Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas, Ieva Anna Krūmiņa no Rīgas Hanzas visusskolas un Edgars Kroģeris no Rīgas Hanzas vidusskolas.

Par Jauno Uzņēmēju Universitātē gūtajiem iespaidiem stāsta dalībnieki : „Ļoti patika, iespējams piedalīšos nākamgad.”, „Bija ļoti interesanti, žēl, ka tik īss laiks”. Kopumā dalībnieki novērtēja teoriju apvienojumā ar piemēriem no dzīves, kā arī pozitīvi atsaucās par grupu darbiem un biznesa simulāciju spēli.

Arī nākamajā akadēmiskajā gadā LU Ekonomikas un vadības fakultāte piedāvās vidusskolēniem nodarbības Jauno Uzņēmēju Universitātes ietvaros.

Dalīties