LU DF Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratorijas vadītājs, profesors Jurģis Šķilters 11. Starptautiskajā kognitīvo zinātņu simpozijā LU Mazajā aulā. Foto autors: Toms Grīnbergs

Latvijas Universitātē (LU) no 31.oktorba līdz 1. novembrim notiks 12. Starptautiskais kognitīvo zinātņu, loģikas un komunikācijas simpozijs “Vizuāli telpisko prasmju ietekme uz mācīšanos”, ko organizē LU Datorikas un Biznesa vadības un ekonomikas fakultātes (DF un BVEF). Simpozijā viesosies un ar referātiem uzstāsies pasaules mēroga autoritātes – profesors no ASV Deivids Jūtals (David Uttal) un Oksfordas Universitātes datorzinātņu profesors Bobs Koeke (Bob Coecke), Lielbritānija.

Simpozija idejas autors un organizētājs ir LU DF Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratorijas vadītājs un profesors Jurģis Šķilters ar komandu, kas šogad izvēlējušies diskutēt par vizuāli telpisko prasmju ietekmi uz mācīšanos. Visi, kas vēlas iesniegt ziņojumus dalībai simpozijā to vēl var pagūt izdarīt līdz 25.septembrim, sūtot uz e-pastu: lpcs@lu.lv. Savukārt pieteikties konferencei klausītāja statusā būs iespējams no 25. septembra līdz pat 20. oktobrim: www.lpcs.lu.lv/12th-international-symposium/. Saskaņā ar kognitīvo zinātņu, psiholoģijas un pedagoģijas pētījumiem, vizuāli-telpiskās prasmes kritiski ietekmē mācīšanās procesu un var būt nozīmīgs mācīšanās sekmju priekšnosacījums. Turklāt arējās vizuāli-telpiskās reprezentācijas atbalsta, strukturē un uzlabo dažādus iekšējos domāšanas un spriešanas procesus, sākot no ikdienišķiem līdz ļoti sarežģītiem procesiem. Simpozijā piedalīsies izcili zinātnieki, to vidū ASV prof. Deivids Jūtals, kurš ir nozīmīgākais vizuāli telpisko prasmju pētnieks, kam izdevies pamatot vizuāli telpisko prasmju atšķirīgo ietekmi humanitārajās, sociālajās un eksaktajās zinātnēs un to apguvē. Prof. Deivida Jūtala lekcija tiek organizēta sadarbībā ar uzņēmumu “Accenture” un būs atvērta ikvienam interesentam.   Ielūgto referentu vidū ir arī pasaulē nozīmīgākais kvantu vizualizācijas speciālists, Oksfordas Universitātes (Lielbritānija) datorzinātņu prof. Bobs Koeke. Tā pat simpozijā uzstāsies ASV prof. Maiks Stīfs (Mike Stieff), kurš ir ievērojams ķīmijas vizualizācijas uztveres pētnieks. Simpozijs tiks noslēgts ar ASV mūziķa Maikla Holta (Michael Holt) koncertu LU Lielajā Aulā. Simpozija darba valoda ir angļu valoda un tas notiks LU Galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19. Simpozija programma tuvākajā lakā būs pieejama LU DF Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratorijas mājaslapā: www.lpcs.lu.lv un Facebook  lapā. Simpoziju organizē LU DF Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratorija projekta „Strukturālas līdzības topoloģiskā modelēšana: informācijas vizualizācijas topoloģiskā un eksperimentālā analīze” ietvaros. Projektu atbalsta Latvijas Universitātes Mecenāts SIA “Mikrotīkls”. Ziedojumu administrē Latvijas Universitātes fonds. Simpoziju stiprina uzņēmums “Accenture”:  Papildu informācija masu medijiem: Evija Ansonska, e-pasts: evija.ansonska@lu.lv, mob. tālr.: 26011887 Papildu informācija konferences dalībniekiem: lpcs@lu.lv.

Dalīties