11. maijā LU EVF asociētais profesors Jānis Priede kopā ar saviem Makroekonomikas studiju kursa studentiem devās uz Tartu Universitāti, lai tur piedalītos kopīgā seminārā. LU pārstāvēja studenti no Ekonomikas un vadības fakultātes (Business Administration programma) un Humanitāro zinātņu fakultātes (Modern Language and Business Studies programma), kas pašlaik apgūst Makroekonomias kursu angļu valodā.

Studentiem bija iespēja noklausīties Tartu Universitātes Sociālo zinātņu faultātes dekāna, prof. Raul Eamets lekciju par migrāciju un tās izraisītajiem izaicinajumiem Eiropā, kā arī studenti apmeklēja Tartu Universitātes Ideju Laboratoriju (Idea Lab). Kopīgajā seminārā abu universitāšu studenti prezentēja studiju kursa ietvaros sagatavotos pētījumus par dažādām makroekonomikā aktuālām tēmām, piemēram, jauniešu bezdarbu, Eiropas Centrālo banku un tās centieniem stimulēt ekonomiku, neseno finanšu krīzei un mācībām nākotnei, migrācijas izraisītajām problēmām un iespējām Eiropā, attīstības valstu izaicinājumiem ekonomikā, kā arī "bitcoin".
Kā uzsver asoc. prof. Jānis Priede "Priecājos, ka labākās Latvijas un Igaunijas universitātes sadarbojas ne tikai zinātnes, bet arī studiju jomā. Studenti vienmēr novērtē papildus aktivitātes, kas studiju procesu padara interesantāku un saistošāku".

Dalīties