Lekcija notiks 13.novembrī Ekonomikas un vadības fakultātē, plkst.10:30 324.aud. Lekcijas mērķis ir iepazīstināt studentus ar lidostas darbu un informēt par karjeras iespējām.

Par“Hava Europe” Lidostas virszemes pakalpojumu sniedzējs “Havaş Europe” ir “Havaş” meitas uzņēmums Eiropā. Tā mērķis ir izvērst darbību starptautiskajā tirgū. “Havaş Europe” šobrīd nodrošina pakalpojumus Latvijā starptautiskajā lidostā “Rīga” un Vācijā - Frankfurtes, Minhenes, Berlīnes, Hamburgas, Štutgartes un Diseldorfas lidostās. 2013.gadā “Havaş Europe” apkalpoja 50 000 lidojumus.  “Havaş Europe” ik gadu lidostā “Rīga” apkalpo vairāk nekā 1,5 miljonus pasažieru ar vairāk nekā miljons bagāžas vienībām. No šī skaita aptuveni puse ir tranzīts/transfērs. “Havaş Europe” lidostā “Rīga” nodrošina pilna apjoma virszemes apkalpošanu, strādājot gan pasažieru apkalpošanas, gan gaisa kuģu apkalpošanas uz perona jomā, tai skaitā nodrošinot bagāžas un kravu apstrādi un citus servisus tādām aviokompānijām kā airBaltic, Turkish airlines, Transaero, UTair, Onurair, Corendon.  Par “Havaş” “Havaş” ir pirmais un lielākais lidostas virszemes pakalpojumu uzņēmums Turcijā un ietilpst "TAV Airports" uzņēmumu grupā. “Havaş” nodrošina pakalpojumus 25 lidostās Turcijā un 7 lidostās Eiropā, kopumā apkalpojot 200 lidsabiedrības nodrošinot pilna spektra servisu gan pasažieru, gan arī lidlauka apkalpošanā. Līdzās lidostu virszemes apkalpošanas pakalpojumiem, “Havaş” nodrošina arī noliktavu servisu ar kapacitāti 1500 tonnas dienā, nodrošina pasažieru pārvadājumus savienojot lidostu un pilsētas centru 18 pilsētās, kā arī nodrošina autostāvvietas pakalpojumus Bodrumas lidostā Turcijā. Vieslekcijas tēma (opcionāli): Lidostas darbības specifika. Virszemes apkalpošana lidostā “Rīga” un Eiropā. Karjeras iespējas nozarē. Vieslekcijas  mērķis:
  • Iepazīstināt studentus ar lidostas darba un virszemes apkalpošanas specifiku;
  • Sniegt praktisku ieskatu lidostas darba organizācijā lidostā “Rīga” un citur Eiropā;
  • Vairot izpratni par lidostas darba saistību ar dažādām jomām: transports, avio, tūrisms, pasažieru apkalpošana u.c.
  • Informēt par karjeras iespējām gan nozarē kopumā, gan konkrēti uzņēmumā“Havaş Europe”.
Vieslektors: Vieslektors: Simons Zitcers, “Havaş Europe” operatīvās vadības direktors. S.Zitcers ir lidostas operatīvās vadības speciālists ar vairāk nekā 15 gadu ilgu pieredzi nozarē. Absolvējis Rīgas Aviācijas Universitāti un Rīgas Tehnisko Universitāti. S.Zitcera plašā pieredze ietver darbu lidostas "Rīga" operatīvajā darbā, Baltijas vadošajā aviosabiedriedrībā airBaltic un virszemes pakalpojumu sniedzējā uzņēmumā “Havaş Europe”.      

Dalīties