2015.gada februārī Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes un Diasporas un migrācijas pētījumu centra pētnieki ir uzsākuši projekta „Diasporas tūrisma pētniecība Baltijā: pētījumu metodoloģija un nākotnes izaicinājumi” īstenošanu.

Projekta mērķis ir izveidot Baltijas un Vācijas diasporas tūrisma pētniecības sadarbības tīklu, apvienojot pētniekus no dažādām zinātņu nozarēm un veicot inovatīvus diasporas tūrisma pētījumus.
Projekta īstenošanas laikā ir paredzēts:
1) izveidot  Baltijas un Vācijas sadarbības tīklu diasporas pētījumu jomā 
2) apzināt diasporas pētniecības situāciju un veikt vajadzību analīzi projekta partnervalstīs,
3) izstrādāt un testēt diasporas tūrisma pētījuma metodoloģiju 
Projekts tiek īstenots sadarbojoties ar pētniekiem no Ernst Moritz Arndt Greifsvaldes Universitātes (Vācija), Vitauta Magnus Universitātes (Lietuva) un Tartu Universitātes (Igaunija). 
Pirmās sadarbības tīkla dibināšanas aktivitātes ir paredzētas marta sākumā Berlīnē, bet 2015.gada 7.oktobrī Rīgā notiks seminārs/ diskusija „Diasporas pētījumu nākotnes izaicinājumi Baltijā un Vācijā”, kurā tiks apspriesti diasporas pētījumu aktuālie jautājumi un virzieni.
Projektu paredzēts īstenot līdz 2015.gada 15.decembrim. 
Šo Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja projektu finansiāli atbalsta Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests (DAAD) no Vācijas Ārlietu ministrijas piešķirtajiem līdzekļiem.
Par šīs publikācijas saturu ir atbildīgs publikācijas autors un tā neatspoguļo Baltijas – Vācijas Augstskolu biroja viedokli. 

Dalīties