Lai Latvijas Universitātes (LU) pirmo kursu studentiem būtu vieglāk iejusties studenta dzīvē un būtu iespēja jau pirms akadēmiskā gada sākuma iegūt padziļinātu priekšstatu par augstskolas vidi un mācību organizāciju, 2. septembrī tiek rīkots īpašs pasākums “Iepazīsti LU!”. Par “Iepazīsti LU!” norises vietu izraudzīta centrālā Latvijas Universitātes ēka - Raiņa bulvāris 19.

"Iepazīsti LU!" pasākumi sāksies plkst. 12.30 LU Lielajā aulā ar lekciju „Veiksmīga iekļaušanās studiju vidē”. Tajā studenti varēs gūt pirmo ieskatu gaidāmajās pārmaiņās, uzsākot studiju gaitas. Lekcijas dalībnieki tiks rosināti aizdomāties par savu profesionālo un personīgo dzīves un studiju mērķu izvirzīšanu un sasniegšanu, kā arī varēs pievērsties savu prasmju un personības resursu apzināšanai. Īpaša uzmanība lekcijā tiks veltīta arī prasmei veidot attiecības un sadarboties ar studiju biedriem. Lekcija ilgs līdz plkst.13.45. Laikā no plkst.13.00 līdz 15.30 LU Mazajā aulā visiem interesentiem būs atvērta izstāde „Esi aktīvs – iesaisties!”, kas veltīta studentu iepazīstināšanai ar visām pieejamām ārpusstudiju aktivitātēm augstskolā. Izstādē vienuviet pulcēsies pārstāvji no Latvijas Universitātes kultūras, mākslas un izglītības jaunrades biedrības „Juventus”, Sporta servisa centra, Debašu kluba, Atturības un veselības izglītības veicināšanas biedrības, Biznesa inkubatora, Valodu centra, Bibliotēkas, radio NABA,  Studentu padomes, kā arī Erasmus Student Network un Agape Studentu organizācijas.
Lekcijā plkst. 14.15-15.30 LU Studentu Padomes pārstāvji dalīsies pieredzē, pastāstot par studijām augstskolā, studentu dzīvi un iepazīstinās ar studentu atbalsta sistēmu - mentoringa programmu. Piedaloties mentoringa programmā, LU jaunie studenti iepazīst augstskolas vidi kopā ar savu mentoru - pieredzējušu studentu, reizē saņemot mentora  atbalstu studiju uzsākšanas gaitās. Lekcijā varēs noskaidrot, kā pieteikties mentoringa programmai un ar kāda veida personīgiem un profesionāliem jautājumiem jaunie studenti var vērsties pie mentoriem. Lekcijas ietvaros būs iespēja iepazīt arī no jaunā akadēmiskā gada ieviesto kuratoru sistēmu un uzzināt, kādu atbalstu iespējams saņemt no kuratora.
Plkst. 15.45-17.15 notiks lekcija „Mācīšanās veidi”, kuras harizmātiskā lektore - dr. paed. docente Ieva Margeviča-Grinberga - sniegs ieskatu dažādos mācīšanās stilos, kā arī pastāstīs par mācīšanās un laika plānošanas prasmju pilnveidošanas iespējām. Nodarbībā studenti varēs gūt praktiskus ieteikumus, kā efektīvāk organizēt mācības, plānot savu laiku un kā pilnveidot savus mācīšanās ieradumus un prasmes.
Plkst.18.00-19.30 notiks ievadlekcija jaunajiem maģistrantūras studentiem (citu augstskolu absolventiem), kurā tiks pārrunāti ar studiju procesu saistītie organizatoriskie jautājumi Latvijas Universitātē.
Ar pasākuma programmu var iepazīties un elektroniski pieteikties var ŠEIT. Papildu informācija:
Marta Rubīna,
LU Studentu serviss
Tālr. 67034410
E-pasts: karjera@lu.lv 

Dalīties