18.septembrī LU rektors Mārcis Auziņš parakstīja sadarbības līgumu ar Junior Achievement-Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) par jaunu praktiskās uzņēmējdarbības studiju programmu Start-Up ieviešanu dažādu specialitāšu studentiem. Tā dos iespēju studentiem attīstīt uzņēmējspējas kompetenci un kļūt konkurētspējīgākiem darba tirgū un tiks īstenota LU Ekonomikas un vadības fakultātē.

Start-Up programma ir starptautiska praktiskās biznesa izglītības platforma, kuras mērķis ir paaugstināt valstī saimnieciskās darbības aktivitāti, attīstīt un pilnveidot dažādu interešu un specialitāšu studentu prasmes un iemaņas uzņēmējdarbībā, kā arī veicināt starpnozaru sadarbību. Principiāli tas ir jauns augstākās izglītības instruments Latvijā, kas sekmīgi darbojas vairāk kā 20 Eiropas valstīs un saskaņā ar programmas dalībvalstu datiem 30% programmas absolventu kļūst par uzņēmējiem. Latvijas Universitāte un BA Turība ir pirmās JA-YE Latvija Start-Up programmas ieviesējas Latvijā.
Programmas metode ir mācību uzņēmumu vai mācību kopuzņēmumu izveide un darbība viena akadēmiskā gada laikā un ir paredzēta kā pirmā uzņēmējdarbības pieredze studentiem, kuri var sava uzņēmuma veidošanā izmantot jau esošās zināšanas un prasmes izvēlētajā specialitātē, kā arī attīstīt jaunas, ar uzņēmējdarbību saistītas kompetences.
JA-YE Latvija Valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns par programmu saka: ”Jaunā JA-YE Latvija Start-Up programma ir nākamais līmenis jau ilggadēji Latvijas skolās sekmīgi strādājošajai Skolēnu mācību uzņēmumu programmai. Mēs esam gandarīti, ka varam dot iespēju ikvienam Latvijas augstskolu studentam pašam mācīties radīt savu biznesa ideju un veidot uzņēmumu, izmantojot mūsdienīgu, vadošo Eiropas augstskolu mācībspēku veidotu studiju saturu,“ un uzsver, “ka Start-Up programmas stenošanas starpnozaru aspekts stiprina pārliecību par inovācijās bāzētu ideju un konceptu rašanos.

Dalīties