Otrdien, 10. februārī, Ekonomikas un vadības fakultātē (EVF) norisinājās paneļdiskusija par finansējuma pieejamību MVU jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos (Ukrainas krīze, ES un Krievijas sankcijas).

Diskusijas laikā eksperti atbildēja uz sekojošiem jautājumiem:  Cik viegli ir pieejams finansējums MVU?
  • Vai pašreizējā ģeopolitiskā situācija (Ukrainas krīze, ES un Krievijas sankcijas) ietekmē uzņēmumu finansēšanu Latvijā? Cik lielā mērā?
  • Kādas ir galvenās problēmas tradicionālā finansējuma saņemšanai, ko varētu atrisināt  alternatīva finansējuma sniedzēji? 
  • Vai Žana Kloda Junkera investīciju plāns  300 miljardu eiro apmērā ietekmēs finansējuma pieejamību MVU?
  • Kā palielināt attīstības finanšu institūciju lomu tirgus nepilnību ietekmes samazināšanā finansējuma pieejamībā? Kas jauns sagaidāms 2014.-2020. finansēšanas programmā ?
Diskusijā piedalījās AS „Attīstības finanšu institūcijas” un ALTUM valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko, Latvijas Komercbanku asociācijas, Tautsaimniecības kreditēšanas komitejas vadītājs un SEB Bankas Latvijā finanšu direktors Kārlis Danēvičs, Biznesa inkubatora "Magnus" mentors Dairis Cālītis, Finanšu nozares arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Mežals, „Pierce Capital Partners” pārstāvis Eiropas Savienībā, NVS, Gruzijā un Ukrainā un ”Biznesa Eņģeļu Asociācijas Latvijā”  viceprezidents Rolands Feldmanis, kā arī AS „Valmieras stikla šķiedras” finanšu direktors un valdes loceklis Dainis Šēnbergs. Diskusijas moderatore bija EVF asoc. profesore Ramona Rupeika-Apoga. Paneļdiskusijas norise ir pieejama, LU EVF interneta vietnē: www.evf.lu.lv/konferences/lu-konferences/lu-73-konference/paneldiskusija/0/  

Dalīties