Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) un Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte (LU EVF) 4.novembrī organizēja Finanšu vadības sistēmas semināru vidusskolēniem, studentiem un viņu pedagogiem par biznesa plānu veidošanu, finanšu plānošanu un finanšu vadības sistēmas Hansaworld pielietošanu mācību uzņēmumos. Pasākumā kopumā piedalījās vairāk kā 200 jaunieši no visas Latvijas.

Lai skolēni un studenti labāk izprastu finanšu uzskaites sistēmas būtību un tās praktisko pielietojumu, semināra praktiskajās nodarbībās jauniešiem bija iespēja padziļināti attīstīt savu mācību uzņēmumu biznesa plānus, it īpaši finanšu sadaļu Uzņēmējs Rihards Gailums jauniešus iedvesmoja noticēt savai biznesa idejai. Numeri valdes locekle Lilita Bērziņa skolēniem un studentiem palīdzēja izprast finanšu uzskaites sistēmas būtību un tās praktisko pielietojumu, bet Kristaps Žogots iepazīstināja ar HansaWorld vadības uzskaites sistēmas būtību un nozīmi. Semināra praktiskajās nodarbībās jaunieši padziļināti attīstītīja savu mācību uzņēmumu biznesa plānus, it īpaši finanšu sadaļu LU EVF lektoru Kristīnes Zaksas, Līgas Leitānes un Kristīnes Bērziņas vadībā. Skolotāja Ingrīda Mārāne palīdzēja izprast HansaWorld finanšu vadības sistēmas izmantošas pamatus un tiem jauniešiem, kuri vēlas nākotnē karjeru saistīt ar grāmatvedību un finanšu uzskaiti, būs iespēja maijā kārtot eksāmenu un iegūt Hansaworld Enterprise sertifikātu. Seminārs tika īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta "Inovativas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savieniba.  
Fotoatskats: <link https: plus.google.com photos albums _blank>plus.google.com/photos/102406681489024126690/albums/6078293049785006161

Dalīties