Produktu attīstības inovāciju nometne Sāremā salā Igaunijā pulcēja 23 tūrisma studentus un 14 tūrisma pasniedzējus no Somijas, Igaunijas un Latvijas. Nometni organizēja Tallinas tehnoloģiju universitātes Kuresāres Zilās ekonomikas centrs "Interreg" Centrālbaltijas projekta BOOSTED ietvaros.

Nometnes piecu darba dienu laikā BOOSTED programmas studenti un docētāji iepazinās ar vairāku uzņēmumu un organizāciju pieredzi vietējā kultūras mantojuma un dabas resursu izmantošanā inovatīvu tūrisma produktu radīšanai tūristu piesaistes veicināšanai ārpus aktīvās tūrisma sezonas.

Nometnes pēdējā darba dienā starptautiskas studentu komandas prezentēja sava nometnes laikā paveiktā grupu darba rezultātus – priekšlikumus iepazītajiem uzņēmumiem to inovatīvo produktu eksportspējas veicināšanai.

Nometnes dalībniece, 3.kursa Vadības zinību studiju programmas studente Kristīne Gudule: “Inovāciju nometne Sāremā deva iespēju satikt daļu no on-line kursa biedriem klātienē, veiksmīgi strādājām komandās, iepazinām dažādas uzņēmumu biznesa idejas un fantastiski pavadījām laiku! Šis brauciens noteikti bija pelnīts pēc online kursu apguves.”

Nometnes dalībniece, 1.kursa Starptautiskās ekonomikas un komercdiplomātijas bakalaura studiju programmas studente Lauma Lubāne: “Nometnes laikā satiktie un iepazītie cilvēki bija ļoti jauki, interesanti, pilni ar jaunām idejām un mērķiem. Nometnes laikā, spītējot sliktajiem laikapstākļiem, turpinājām iepazīt cits citu ne tikai formālajās lekcijās, bet arī dažnedažādajās ekskursijās un radošajās darbnīcās; uzzināju daudz ko interesantu ekskursijās vai runājot ar pasniedzējiem un vienaudžiem; iemācījos strādāt komandā ar svešiem cilvēkiem un uzklausīt citu viedokļus. To arī uzskatu par pašu svarīgāko, ko esmu ieguvusi šajā nometnē: pieredzi, emocijas, jaunas paziņas.”

Priekšnoteikums dalībai nometnē bija vismaz divu BOOSTED projekta ietvaros piedāvāto on-line kursu sekmīga apguve, kas deva iespēju tajā piedalīties četrām LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studentēm.

Dalīties