Šī gada 16.oktobrī uzņēmumā “Tieto Latvia” viesojās Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas (LU BVEF) profesionālo studiju programmu “Finanšu menedžments” 3. kursa studenti un “Grāmatvedība, analīze, audits” 4. kursa studenti. Studentiem tā bija lieliska iespēja iepazīties ar “Tieto Latvia”, kas ir Baltijā vadošais informācijas tehnoloģiju (IT) un finanšu pakalpojumu uzņēmums, darbību un specifiku. Mācību ekskursiju studentiem organizēja profesore Svetlana Saksonova kursa “Banku grāmatvedība finanses” ietvaros.

Vizītes laikā “Tieto Latvia” cilvēku resursu pārvaldes speciāliste Marta Medne un viņās kolēģes pastāstīja studentiem par uzņēmuma vēsturi un darbības sasniegumiem. Uzņēmums specializējas dažādu informācijas sistēmu izveidē, nodrošinot pilna cikla pakalpojumu, t. sk. finanšu pakalpojumu sniegšanu. Uzņēmuma klientu vidū ir valsts pārvaldes institūcijas, kā arī vadošie uzņēmumi Baltijas un Skandināvijas valstīs. “Tieto Latvia” inovatīvāko un eksportspējīgāko produktu -  Card Suite programmatūru, lieto vairāk nekā 500 finanšu institūcijas 33 pasaules valstīs. Savukārt tirgus analītiķi Latvijas speciālistu izstrādāto produktu novērtējuši kā vienu no vadošajiem pasaulē. Latvijā uzņēmuma sniegto pakalpojumu kvalitāti nodrošina aptuveni 700 augsti kvalificēti un sertificēti speciālisti. 
Tieto Latvia Globālais Finanšu Pakalpojumu Centrs specializējas finanšu un grāmatvedības pakalpojumu sniegšanā. Tas ir viens no pirmajiem Latvijā izveidotajiem profesionālajiem ārpakalpojumu centriem. Kopš Centra darbības sākuma 2005.gadā, biznesa vienība ir izaugusi līdz 200 darbinieku kolektīvam, kas gadā vidēji nodrošina vairāk kā 400 000 rēķinu apstrādi, finanšu un vadības grāmatvedības uzskaiti, kontroli un analīzi uzņēmumiem no gandrīz 20 valstīs.
Uzņēmuma “Tieto Latvia” speciālisti organizēja ekskursiju pa uzņēmuma ofisa telpām, pastāstīja par sniedzamiem  finanšu pakalpojumiem, to organizēšanas un vadīšanas darbību, IT, finanšu un finanšu kontroles nodaļu darbību. Vislielāko interesi izraisīja dokumentu un finanšu operāciju apstrādes process, jo tas notiek izmantojot modernas tehnoloģijas.
Studenti atzinīgi novērtēja iespēju iepazīties ar uzņēmuma “Tieto Latvia” darbību un uzņēmuma darbinieku laipno uzņemšanu, uzdeva daudz jautājumus. Studenti tika aicināti profesionālajā praksē, jo viņu specialitātes atbilst uzņēmuma profilam, kā arī darbā. Obligātas uzņēmuma prasības pret speciālistiem ir angļu un citu valodu zināšanas.
 Šī nav pirmā reize, kad LU BVEF studenti profesores Svetlanas Saksonovas pavadībā viesojas uzņēmumos un tiešā veidā iepazīst uzņēmumu darbu, runā ar speciālistiem, uzzina par darba un prakses iespējām. Studenti ir viesojušies gan tipogrāfijas uzņēmumā “Olderi”, “Accenture”, “4finances”, "Statoil Fuel & Retail", "Swedbank", "BTA", "Nordea bank", "Rimi Baltic", "JYSK Linnen’n Furniture", “Maxima”, “Spilva” un daudzos citos uzņēmumos.

Dalīties