2016. gada 9. martā Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē, 518. auditorijā norisināsies starptautisks seminārs “Galvenie izaicinājumi Baltijas valstu un Vācijas ekonomikām Krievijas tirdzniecības embargo un Grieķijas krīzes apstākļos”. Pasākumā piedalīsies pētnieki no Latvijas Universitātes, Tartu Universitātes (Igaunija), Kauņas tehnoloģiju universitātes (Lietuva) un Fuldas lietišķo zinātņu universitātes (Vācija), kā arī nozaru eksperti.

Kā uzsver semināra vadītājs, LU EVF asociētais profesors Jānis Priede: “Neskatoties uz to, ka publiskajā telpā pašlaik dominē bēgļu jautājums, ir jāatceras, ka Krievijas tirdzniecības embargo izraisītās sekas joprojām ir būtisks un aktuāls jautājums visām Eiropas Savienības valstīm. Turklāt, arī Grieķijas krīze ir izdarījusi zināmas korekcijas Eiropas Savienības monetārajā politikā. Par visām šīm aktuālajām tēmām runāsim seminārā.” Semināra programma:
9.00Registration
9.20Seminar opening (Janis Priede, University of Latvia)
9.30Economic outlook (Olegs Krasnopjorovs, Bank of Latvia)
9.50Main challenges to the economy of Lithuania caused by Russian trade embargo (Rasa Daugeliene, Kaunas University of Technology)
10.10Main challenges to the economy of Estonia caused by Russian trade embargo (Viktor Trasberg, Tartu University)
10.30Main challenges to the economy of Latvia caused by Russian trade embargo (Janis Priede, University of Latvia)
10.50Main challenges to the economy of Germany caused by Russian trade embargo (Rainer Hillebrand, Fulda University of Applied Sciences)
11.10Germany and the European Sovereign Debt Crisis (Oliver Maurer, Fulda University of Applied Sciences)
11.30Discussion (moderator Janis Priede)
12.00Closing remarks and coffee
Seminārs notiks ANGĻU VALODĀ. Semināru laipni aicinām apmeklēt visus interesentus! Plašāka informācija: www.hochschulkontor.lv Baltijas – Vācijas Augstskolu biroja projektu finansiāli atbalsta Vācijas akadēmiskās apmaiņas dienests (DAAD) no Vācijas Ārlietu ministrijas piešķirtajiem līdzekļiem.

Dalīties