No 27.-29. novembrim LU EVF pārstāvji – lektore Kristīne Bērziņa, profesors Andris Deniņš un docents Kārlis Purmalis apmeklēja Kembridžu (Lielbritānija), kur piedalījās sadarbības projektā par biznesa ideju apmācību augstskolās, kas norisinājās Kembridžas Universitātes Svētā Edmunda koledžā (St. Edmund’s College) un Kembridžas Biznesa skolā (Cambridge Judge Business School).

Tiekoties ar profesoru Alanu Barrellu (Kembridžas Universitāte, Lielbritānija) un Janu Storgardu (Laurea Universitāte, Somija), Connect Latvia pārstāvjiem Elmāru  Baltiņu, Madaru Māru Irbi un Rīgas Tehniskās universitātes kolēģiem par apmācības programmām saistībā ar Startup uzņēmumiem un biznesa ideju ģenerēšanām, notika pieredzes apmaiņa ar kopējo un atšķirīgo apmācības procesā. Pasniedzēju apmācības programma “Train the Trainer CVC” Kembridžas uzņēmējdarbības nometnes (Cambridge Venture Camp) ietvaros ļāva iepazīt pieeju, kā Kembridžā strādā ar apmācības programmām biznesa ideju ģenerēšanai.
Kristīne Bērziņa: “Man vissaistošākā bija profesora Alan Barrell sniegtā informācija par alternatīvo finansējumu piesaistes metožu pielietojumu Startup uzņēmumiem t.s. Crowdsourcing un Crowdfunding, jo tas ir studentu visbiežāk uzdotais jautājums – kā piesaistīt finanses? Interesanta bija arī Jana Storgarda pieredze - ļaut studentiem ģenerēt biznesa idejas tikai perspektīvās nozarēs ar strauju tirgus pieaugumu. Runājot par pašām Kembridžas koledžām un biznesa skolām, mani fascinēja Kembridžas Biznesa skola ar tās neatkārtojamo arhitektūras eklektiku.”

Pieteikšanās uzņēmējdarbības nometnei "Cambridge Venture Camp" līdz 10. decembrim

Biedrība "CONNECT Latvija" sadarbībā ar Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti, Rīgas Tehnisko universitāti, kā arī ar partneriem Lielbritānijā, organizē Uzņēmējdarbības nometni studentiem, kas divās daļās norisināsies Rīgā un Kembridžā, Lielbritānijā. Nometnē aicināti piedalīties studenti ar savām biznesa idejām, kuri ir motivēti uzsākt uzņēmējdarbību, pieteikšanās līdz š.g. 10. decembrim. Reģistrācija, sūtot ziņojumu LU EVF lektorei Kristīnei Bērziņai: kristine.berzina@lu.lv  1.daļa | 2015.gada decembris - 2016. gada janvāris | Rīgā Nodarbības pieredzējušu ekspertu, pasniedzēju vadībā un darbs individuāli un grupās pie savām biznesa idejām. 2.daļa | 25.-30. janvāris 2016 | Kembridžā Nedēļu ilga intensīva nometne kopā ar studentiem no citām valstīm pieredzējušu Lielbritānijas pasniedzēju un ekspertu vadībā - lekcijas, komandu darbs pie biznesa ideju attīstīšanas, prezentācijas trenēšana, Kembridžas biznesa inkubatoru un zinātnes centru apmeklējumi, tikšanās ar vietējiem uzņēmējiem, noslēgumā Dragons' Den - pitching konkurss. Vairāk informācijas: www.cvc2015.lv  Ar programmu iespējams iepazīties ŠEIT. Regulāri (reizi nedēļā) studenti iesniedz progress reports. Pirmajā tiek minēts viens galvenais mērķis, kuru sasniegt programmas laikā Rīgā un Kembridžā. Kā arī nedēļas laikā paveikto uzdevumu izpilde, problēmas ar kurām saskārās un kā plāno risināt. Uz katru nākamo nedēļu tiek izvirzīti uzdevumi un mērķi. Īsi, lakoniski un pārskatāmi. Programmas laikā studentu komandas tiek vērtētas - darbs klasē + progress reports. Noslēguma vērtējumu veido apmeklējums, darbs klasē, progress report kvalitāte un biznesa ideju attīstība, kā arī noslēguma 5-7min prezentācija ar 1 A4 biznesa profilu ar galveno informāciju, ko parasti ietver biznesa plānā.

Dalīties