Jau 13 gadus karjeras portāls Prakse.lv veido darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu, kas sniedz skolu absolventiem ieskatu, kur jaunietim apgūt izvēlēto profesiju. TOP100 iekļuvušas sešas LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes (ESZF) studiju programmas.

TOP 11. vietu darba devēju vērtējumā ieņem LU ESZF bakalaura studiju programma “Komunikācijas zinātne”, 16.vietā bakalaura studiju programma “Biznesa vadība” (Vadības zinības), 19.vietā bakalaura studiju programma “Grāmatvedība, analīze un audits”, bet 21. vietu bakalaura programma “Ekonomika”.

Latvijā TOP100 labāko studiju programmu vidū ir arī LU ESZF studiju programmas – profesionālā bakalaura studiju programma “Finanšu menedžments” (53. vieta) un profesionālā maģistra studiju programma “Projektu vadīšana” (84. vieta).

Jau 13 gadus karjeras portāls Prakse.lv veido darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu, kas sniedz skolu absolventiem ieskatu, kur jaunietim apgūt izvēlēto profesiju. TOPa mērķis ir veicināt pārdomātu pamatskolu, vidusskolu un profesionālo mācību iestāžu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli šovasar, ņemot vērā darba devēju viedokli. 

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots, lai nodrošinātu jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā. 

Detalizētus darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un profesiju TOPa rezultātus iespējams aplūkot karjeras portālā Prakse.lv

Jauno studentu uzņemšana LU sāksies 16. jūlijā. Pieteikties īsā cikla un bakalaura līmeņa studijām varēs gan elektroniski, izmantojot vienoto sistēmu portālā Latvija.lv, gan arī ierodoties uz vietas jebkurā no uzņemšanas punktiem visā Latvijā. Vairāk informācijas par uzņemšanas kārtību gribustudet.lv

Share