Šajā vasarā latvieši Kanādā gatavojas unikālam kultūras notikumam ar nosaukumu "Let’s, lec, Letts!" Tas ir viens no šīs vasaras gaidītākajiem latviešu diasporas kultūras notikumiem – 16. Latviešu Dziesmu un deju svētki Kanādā, kas notiks  Toronto no 4. līdz 7. jūlijam. Šajā svarīgajā notikumā izskanēs arī Latvijas Universitātes (LU) vārds, jo kā viesu koris ar skaistu mūzikas programmu svētkos uzstāsies arī LU jauktais koris "Aura" diriģenta Edgara Vītola vadībā.

Pēdējos gadus dziesmu svētki Kanādā tiek rīkoti ik pa pieciem gadiem, bet, kā vēsta dokuments, kas glabājas Latvijas valsts arhīvā, tad pati Latviešu dziesmu svētku biedrība dibināta 1958. gadā, bet vēl pirms tam, 1953. gadā, sagatavoja pirmos latviešu dziesmu svētkus Kanādā. 

LU jauktais koris "Aura" šajos svētkos uzstāsies gan ar solo programmu, gan dziedās kopkorī, kā arī turpinās veiksmīgo sadarbību ar mūziķi un komponistu Raimondu Tigulu, lai vienotu latviešus Kanādā. Koncertos izskanēs ne tikai latviešu tautas dziesmu apdares un latviešu kormūzikas klasika, bet arī garīgās mūzikas programma, vairāki jaundarbi un Raimonda Tigula daiļrade.

Ar visu svētku programmu ir iespējams iepazīties šeit: https://latviansongfest.com/lv/

 

Pa kori “Aura”: jauktais koris savu darbību sāka 2004. gadā, apvienojoties studentiem no LU Fizikas un matemātikas fakultātes. Šo gadu laikā tā iedvesmojošais kolektīvs ir piedzīvojis strauju izaugsmi, gūstot panākumus un godalgas gan vietējos, gan starptautiskos konkursos un koncertprojektos. Savu panākumu dēļ “Aura” kopā ar vienu no veiksmīgākajiem mūsdienu kormūzikas autoriem Latvijā Raimondu Tigulu ir aicināti šogad piedalīties arī XVI Latviešu Dziesmu un Deju svētkos Kanādā.

Share

Related Content

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"
20.06.2023

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"