17.jūnijā plkst. 13.00 Latvijas Universitātes galvenajā ēkā (Raiņa bulvāris 19) tiks atklāta fotoizstāde "Pastkartes no Ukrainas". Šī izstāde ir nozīmīgs kultūras notikums, kas pievērš uzmanību Krievijas kara postošajām sekām kultūras objektos un kultūras mantojuma elementos Ukrainā.

Izstādē apskatāmas fotogrāfijas no dažādiem Ukrainas reģioniem, katra no kuram stāsta par konkrētu kultūras pieminekli un apstākļiem, kādos tas tika iznīcināts vai bojāts. Apmeklētājiem būs iespēja aplūkot fotogrāfijas un informāciju par unikālām vēsturiskām vietām Ukrainā, kas tika iznīcinātas izvērstas Krievijas agresijas laikā pret Ukrainu.

Izstāde "Pastkartes no Ukrainas" izveidota, pamatojoties uz Ukrainas institūta ar USAID atbalstu īstenotās kampaņas materiāliem. Šīs kampaņas mērķis ir veicināt starptautiskās sabiedrības izpratni par kultūras zaudējumiem, ko Ukraina piedzīvo Krievijas militāro darbību rezultātā.

Fotoizstādi organizē Ukrainas vēstniecība Latvijā ar Latvijas Universitātes atbalstu.

Aicinām ikvienu apmeklēt fotoizstādi, lai savām acīm redzētu Krievijas kara sekas Ukrainas kultūras mantojumam un atbalstītu mūsu cīņu par nacionālās identitātes saglabāšanu.

     

Share

Related Content