2023. gada 16. septembrī tika turpināta tradīcija un tika svinēti jau Otrie Virsdiriģentu svētki Irlavā, kas veltīti pirmā latviešu Dziedāšanas svētku virsdiriģenta Jāņa Bētiņa (1830–1912) piemiņai. Svētkos dziesmas no XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku repertuāra dziedāja Svētku virsdiriģentu un Tukuma novada kori. Tā kā virsdiriģentu vidū ir arī Latvijas Universitātes koru mākslinieciskie vadītāji, tad Tukuma novadu koru balsis kuplināja arī jauktais koris "Aura" (diriģents Edgars Vītols), sieviešu koris "Balta" (diriģente Māra Marnauza), sieviešu koris "Minjona" (diriģents Romāns Vanags) un vīru koris "Dziedonis" (diriģents Uldis Kokars). 

Jau kā tradīcija pie Jāņa Bētiņa pieminekļa tika izveidoti vēl 14 virsdiriģentu plaukstu nospiedumi, kuri pēc to apstrādes tiks novietoti līdzās jau esošajiem plaukstu nospiedumiem un ikvienam tos būs iespēja apskatīt.

Pirms koncerta pie Jāņa Bētiņa pieminekļa kori izpildīja dziesmu “Gaismas pils”, pēc kuras svētku dalībnieki devās gājienā uz Studentkalna estrādi, kur virsdiriģentu vadībā skanēja dziesmas no XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Koru lielkoncerta “Tīrums. Dziesmas ceļš” un Noslēguma koncerta “Kopā Augšup” repertuāra.

Koncertā piedalījās Goda virsdiriģenti: Jānis Erenštreits, Jēkabs Ozoliņš, Arvīds Platpers, Lilija Zobens, Kaspars Ādamsons, Agita Ikauniece-Rimšēvica, Aigars Meri, Andris Veismanis, Edgars Vītols, Gints Ceplenieks, Ilze Valce, Ints Teterovskis, Ivars Cinkuss, Jānis Baltiņš, Jānis Ozols, Jevgeņijs Ustinskovs, Jurģis Cābulis, Māra Marnauza, Mārtiņš Klišāns, Mārtiņš Ozoliņš, Romāns Vanags, Uldis Kokars.

Koncertā piedalījās 22 virsdiriģenti un 34 kori, kopskaitā ap 700 dziedātāju.

   

Foto: LNKC

Share

Related Content

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"
20.06.2023

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"