2023. gada 23. maijā no plkst. 10.30 līdz 12.00 Latvijas Universitātes studenti aicināti piedalīties Eiropas Revīzijas palātas locekļa, IV apakšpalātas (Tirgu regulējums un konkurētspējīga ekonomika) vadītāja Mihaila Kozlova tiešsaistes lekcijā.

M.Kozlovs lekcijas laikā dalīsies zināšanās par Eiropas Savienības budžetu un tā ieviešanu, balstoties uz aktualitātēm Eiropas Savienībā un Eiropas Revīzijas palātas lietderības revīzijām.

ES budžets ir instruments, kas ļauj ES īstenot tās politikas prioritātes un ieguldīt liela mēroga projektos, kurus ES valstis vienas pašas nevarētu finansēt – ne projektu apjoma, ne pārrobežu rakstura dēļ. Apvienojot resursus, cīnoties pret kopīgiem izaicinājumiem un palīdzot visām ES valstīm, to pilsoņiem un citām valstīm, ES budžets rada pievienoto vērtību, stiprina Eiropas ekonomiku un ģeopolitisko stāvokli.

ES budžets palīdz radīt darbavietas, atbalsta projektus, kas uzlabo mūsu veselības, izglītības, transporta un enerģētikas infrastruktūru, veido ES superdatoru jaudu un enerģētikas sakarus, mūsu robežu drošību un palīdz cīnīties pret klimata pārmaiņām, veicinot mūsu sabiedrību digitālo pāreju.

Pēdējos gados ES budžets ir kļuvis par vēl spēcīgāku ES solidaritātes izpausmi, kalpojot par ES galveno krīzes reaģēšanas instrumentu. Tas palīdz risināt ES lielākās problēmas, koronavīrusa pandēmiju saistībā ar karu Ukrainā, risināta klimata pārmaiņas un veidota Eiropas stratēģisko autonomiju un nodrošināta kontinenta enerģētisko neatkarību.

Lekcijas ietvaros studentiem būs iespēja saņemt atbildes uz ar ES budžetu saistītajiem aktuāliem jautājumiem, kā arī piedalīties viedokļu apmaiņā par Eiropas Savienības finanšu pārvaldību kopumā.

Eiropas Revīzijas Palāta ir Eiropas Savienības (ES) ārējās revīzijas iestāde, kuras pamata uzdevums ir veicot neatkarīgu, profesionālu un ietekmīgu revīzijas darbu, mēs novērtējam ES darbību saimnieciskumu, efektivitāti, lietderību, likumību un pareizību, lai uzlabotu pārskatatbildību, pārredzamību un finanšu pārvaldību un tādējādi vairotu iedzīvotāju uzticēšanos, kā arī efektīvi reaģētu uz tagadnes un nākotnes izaicinājumiem, ar ko ES sastopas. ERP kolēģiju veido pa vienam loceklim no katras dalībvalsts, un Palātā strādā apmēram 900 darbinieki – visu ES valstu pilsoņi.

Mihails Kozlovs ir palātas loceklis kopš 2016. gada un 2021. gadā ievēlēts par ERP IV apakšpalātas – “Tirgus regulējums un konkurētspējīga ekonomika” vadītāju. Savā karjerā 20 gadus M. Kozlovs veltīja ES jautājumiem un starptautiskajām attiecībām, sniedzot ieguldījumu Latvijas iestāšanās un integrācijā ES, integrācijai Eirozonā un Latvijas Prezidentūras ES veiksmes stāstā ar specializāciju ekonomiskajos, finanšu un fiskālajos jautājumos, ka arī pārvaldībā plašākā nozīmē.

Lai piedalītos lekcijā un saņemtu saiti uz Teams platformu, lūdzam rakstīt lekcijas organizatorei, Finanses un Grāmatvedības nodaļas vadītājai Prof. Dr. Ramona Rupeikai-Apogai ramona.rupeika-apoga@lu.lv līdz 20. maijam.

Uzzini vairāk par Eiropas Revīzijas palātu un lektoru Mihailu Kozlovu šeit:

Share