Kopš 2023. gada februāra Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences pētniece un Latvijas Universitātes pētnieki īsteno starptautisku zinātnisku projektu "E-leadership in Municipal Administrations: the post-pandemic analysis (E-LEADER)". Projekta mērķis ir turpināt Baltijas-Vācijas e-līderības ekspertu grupas sadarbību publiskā sektora kontekstā; sagatavot e-līderības pētījuma metodes fokusgrupās īstenošanai (pēcpandēmijas kvalitatīvais valstu salīdzinājums); un veikt fokusgrupu pētījumu par e-līderību, pētot Vācijas, Lietuvas un Latvijas pašvaldību administrācijas.

Šis projekts pulcē pētnieku-ekspertu grupu: projekta vadītāja – asoc. prof. Dr Rita Toleikienė un asoc. prof. Dr Vita Juknevičienė (Viļņas Universitāte, Lietuva), prof. Dr. Irma Rybnikova (Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences, Vācija), prof. Dr Iveta Reinholde un docente, Dr. Inese Āboliņa (Latvijas Universitāte, Latvija).

Pētījums ir vērsts uz to, kā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (turpmāk - IKT) pielietojums ietekmē līderības procesus un kā attīstās e-līderība: kā mainījušies procesi un saturs, kādi pasākumi pašvaldībās ir vērsti uz darbinieku sociālās izolētības mazināšanu un motivācijas paaugstināšanu pēcpandēmijas periodā. Šis ir nepārtraukts pētnieku grupas projekts – pirmais projekts tika īstenots 2019. gadā, analizējot e-līderības praksi pašvaldībās pirmspandēmijas periodā. Līdz ar to tiks turpināts pētījums par e-līderības tēmu, lai analizētu pēcpandēmijas līderības praksi, izmantojot IKT pašvaldībās Lietuvā, Latvijā un Vācijā.

Šo Baltijas-Vācijas universitāšu sadarbības biroja projektu atbalsta Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests (DAAD) no Vācijas Federatīvās Republikas Ārlietu ministrijas līdzekļiem ((1.78) SU-501, 2023-03-13). Projekts turpināsies 9 mēnešus (2023. gada februāris - oktobris).

Share