Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (BVEF) un Latvijas Telekomunikāciju asociācija (LTA) ir noslēgusi vienošanos par sadarbību studentu prakšu organizēšanā, kā arī studiju un pētnieciskajā darbībā. Līguma parakstīšanā piedalījās LU BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš, LTA valdes priekšsēdētājs Pēteris Šmidre un izpilddirektors Jānis Lelis.  

“LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte nodrošina Latvijā labāko biznesa izglītību un plašāko ekonomikas, finanšu un uzņēmējdarbības studiju programmu klāstu, kā arī piedāvā Baltijā unikālu profesionālā bakalaura studiju programmu – “Industriālās inženierijas vadība”. Mūsdienīga un darba tirgum atbilstoša augstākā izglītība nav iedomājama bez ciešas sadarbības ar Latvijas lielākajiem darba devējiem un vadošajiem sociālajiem partneriem, tāpēc sadarbība ar Latvijas Telekomunikāciju asociāciju būs liels ieguvums gan fakultātes studentiem, gan mācībspēkiem,” uzsver LU BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš.

LTA apvieno telekomunikācijas nozares uzņēmumus un darba devējus, tāpēc asociācija ir apņēmusies sadarbībā ar BVEF koordinēt un organizēt studentu prakses, kurās topošie speciālisti apgūs jaunākās zināšanas un iemaņas, kas vēlāk palīdzēs veidot veiksmīgu karjeru telekomunikāciju nozarē.

Fakultāte un asociācija vienojusies arī par ekspertu lekciju nodrošināšanu studiju kursos un specializētos semināros, kā arī atvērto lekciju organizēšanu studējošajiem un mācībspēkiem. LTA sniegs ierosinājumus noslēguma darbu (bakalaura, maģistra) tēmām atbilstoši nozares specifikai,  iesaistīsies bakalaura un maģistra darbu vērtēšanas komisijās. Iecerēta arī sadarbība mūžizglītības un prasmju pilnveides jomā atbilstoši nozares specifikai.

Share