Klajā nākusi vadībzinātnes doktora, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes docenta Henrija Kaļķa monogrāfija „Biznesa ergonomikas vadība”, kurā pirmo reizi Latvijā aprakstīta ergonomikas integrācijas nepieciešamība biznesa procesu vadībā.

Henrija Kaļķa monogrāfija „Biznesa ergonomikas vadība” atklāj ergonomikas integrācijas nepieciešamību biznesa procesu vadībā. Izstrādātais procesu vadības  pilnveidošanas modelis, kas pamatojas uz savstarpēju procesu vadības un ergonomikas vadības mijiedarbību, kā arī praktiskās rekomendācijas un vadlīnijas darba devējiem, veiksmīgi integrē ergonomiku organizāciju procesu vadībā. Monogrāfijā ieteiktā izmaksu–ieguvumu aprēķina metode pamato ergonomisko iejaukšanos un nosaka izmaksu atmaksāšanās laiku, kas efektīvi uzlabo organizācijas konkurētspēju un veicina ekonomisko attīstību. Tā ir jauna pieeja dažādu tautsaimniecības nozaru uzņēmējdarbībā un biznesa stratēģijā, kur ergonomiskie aspekti un vērtības tiek ievērotas efektīvas procesu vadības un uzņēmuma rentabilitātes nodrošināšanā. Šī grāmata-monogrāfija lietišķi noder studentiem, apgūstot vadībzinības, personālvadību, ekonomiku, darba drošību un arodveselības vadību. Tā ir saistoša arī darba devējiem un darba ņēmējiem, lai uzlabotu darba efektivitāti un nodrošinātu strādājošo labklājību. Grāmatu var iegādāties: LatvijasErgonomikas biedrībā (14 Eur),
Kontakti: T. 29739399, e-pasts: ergonomika1@gmail.com Grāmatu var iegādāties: SIA Gutenbergs Druka (14 Eur + PVN), Vecrīga, Mūku iela 6.
Kontakti: Laila Šice, T. 67223224. (paraugs: www.ergonomika.lv)

Share