Atzīmējot Latvijas Universitātes (LU) 97. jubileju, Ekonomikas un vadības fakultātē (EVF) atklāta piemiņas auditorija ilggadējam tās dekānam un profesoram Edgaram Vasermanim. Savukārt svinīgajā LU Senātā Goda doktora diplomu saņēmis vācu viesprofesors Jozefs Otto Neuerts (Josef Otto Neuert), kā arī emeritus goda titulu ieguvuši profesori Grigorijs Oļevskis un Valērijs Praude, bet Promocijas ceremonijā godināti 16 fakultātes jaunie doktori.

“Profesors Edgars Vasermanis bija ne tikai ilggadējais fakultātes dekāns, kurš izveidoja tās darbības pamatprincipus - pilna laika un nepilna laika studijas, attīstīja ārvalstu sadarbību, bet bija arī zinātnieks - daudzu starptautisku publikāciju, grāmatu un biznesa spēļu autors. Viņu ļoti cienīja un augstu vērtēja  gan kolēģi, gan studenti, gan nozares eksperti,” uzsver LU EVF dekāns asoc. prof. Gundars Bērziņš. Par prof. Vasermaņa auditoriju kļuvusi lielākā un nozīmīgākā EVF telpa – 225. auditorija, kas atrodas tieši pretī kādreizējā dekāna kabinetam, kurā pašlaik sekmīgi darbojas LU studentu Biznesa inkubators. LU EVF asoc. prof. Džineta Dimanta: “Profesoram Vasermanim piemita brīnišķīga spēja katram radīt sajūtu, ka viņš ir īpašs un nozīmīgs. Tas mani iedvesmoja gan kā studenti, gan vēlāk kā kolēģi. Profesors prata no katras bezizejas atrast vismaz divas izejas. Priecājos, ka LU joprojām dzīvo un ievērojami lielāku mērogu ir ieguvušas LU darbinieku sporta spēles. Tā ir lieliska piemiņa profesora iniciatīvai.” Par LU Ekonomikas un vadības fakultāti

EVF ir viena no lielākajām LU fakultātēm un tajā 2016./2017. gadā mācīsies gandrīz 2000 studentu, bet 1. kursā – 646. Fakultāte piedāvā reālajā uzņēmējdarbībā sakņotu augstāko izglītību, jo jau no paša studiju sākuma studentiem ir iespēja ne tikai apgūt tematiskus lekciju kursus, bet arī sākt pašiem attīstīt un realizēt savu biznesa ideju. Studentu izglītošanā liela nozīme ir Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatoram, kas organizē un īsteno atbalsta pasākumus studentiem un viņu izveidotajām komandām uzņēmējdarbības uzsākšanā un nostiprināšanā. Biznesa inkubatorā ir pieejamas bezmaksas konsultācijas, kā arī mentoru, nozaru profesionāļu un pieredzējušu uzņēmēju atbalsts. Tāpat LU Ekonomikas un vadības fakultātē notiek regulāra nozares speciālistu iesaiste mācību procesā - vieslekcijas, vizītes uzņēmumos, studentu prakses, tiek īstenotas dažādas sadarbības formas ar uzņēmumiem.

 

Papildu informācija:

Evija Ansonska,

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte

Mob. tālr.: +371 26011887

e-pasts: evija.ansonska@lu.lv

 

Share