Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (BVEF) ir noslēgusi vienošanos ar uzņēmumu SmartLynx Airlines par studentu prakšu organizēšanu, kā arī sadarbību studiju un pētnieciskajā darbā. Līguma parakstīšanā piedalījās LU BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš un SmartLynx Airlines personāla un kultūras vadītāja Māra Šteinberga.

“LU BVEF jau sadarbojas ar desmitiem darba devēju gan privātājā, gan publiskajā sektorā. Mūsu partneri ir savas jomas līderi un pārstāv visdažādākās tautsaimniecības nozares. Esam gandarīti, ka to pulkam pievienojies arī aviācijas nozares uzņēmums SmartLynx Airlines, kas studentiem piedāvās iespēju iegūt vērtīgas zināšanas un aizraujošu praksi,” uzsver LU BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš.

SmartLynx Airlines ir apņēmušies sadarboties ar LU BVEF inovatīvu studiju satura pilnveidošanā, nodrošinot ekspertu lekcijas studiju kursos, specializētos semināros, kā arī atvērtās lekcijas studējošajiem un mācībspēkiem. Tāpat uzņēmums sniegs ierosinājumus noslēguma darbu tēmām atbilstoši nozares specifikai, kā arī iesaistīsies bakalaura un maģistra darbu vērtēšanas komisijās.

“Mēs esam ieinteresēti ilgtermiņā ieguldīt studentu praktiskajās prasmēs un palīdzēt viņiem pilnveidoties izvēlētajā profesijā. Esam apņēmušies jaunajiem speciālistiem nodrošināt konkurētspējīgu darba vietu šeit pat Latvijā. Šobrīd uzņēmumā strādā nedaudz vairāk kā 300 dažādu jomu speciālisti – gan tādi, kuriem ir iepriekšēja pieredze vai izglītība aviācijas jomā, gan tādi, kuriem tas nav nepieciešams. Piemēram, mārketinga, personāla vadības jomās – nepieciešamās zināšanas darba veikšanai par aviācijas nozares specifiku iemācām paši. Nereti studenti, kuri izvēlas mūs par savu prakses vietu, pēc prakses pabeigšanas paliek strādāt uzņēmumā,” stāsta "SmartLynx Airlines" personāla un kultūras vadītāja Māra Šteinberga.

Par SmartLynx Airlines

“SmartLynx Airlines” ir vadošais Latvijā bāzētais ACMI, čarterreisu un kravu operators, kas dibināts 1992. gadā. Uzņēmumam ir Latvijas, Igaunijas un Maltas aviopārvadātāju sertifikāti, un uzņēmums piedāvā pilna servisa lidmašīnu nomas pakalpojumus klientiem visā Eiropā, Amerikā, Āfrikā un Āzijā. “SmartLynx Airlines” ir daļa no Lietuvā bāzētā un augošā Eiropas-Amerikas uzņēmuma “Avia Solutions Group”.

Share