2020.gada 7.septembrī Nacionālās enciklopēdijas redkolēģijai pievienojās Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (LU BVEF) dekāns prof. Gundars Bērziņš un ekonomikas nodaļas vadītājs prof. Jānis Priede. Nozaru redakcijas kolēģijā prof. Gundars Bērziņš pārstāvēs vadībzinātni, bet prof. Jānis Priede ekonomiku.

Prof. Gundars Bērziņš ir LU BVEF dekāns, profesors un vadošais pētnieks, kā arī Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis. Ieguvis doktora grādu vadības zinātnē un kā vadošais pētnieks piedalījies daudzos pētniecības projektos, ir vairāk nekā 180 starptautisku zinātnisko publikāciju autors.

Savukārt prof. Jānis Priede ir ieguvis ekonomikas zinātņu doktora grādu. Apvieno akadēmiskās zināšanas ar plašu starptautisku pieredzi un skatījumu, stažējies daudzās ārvalstu universitātēs. Ievērojama skaita publikāciju autors, uzstājies starptautiskās un nacionāla mēroga konferencēs, vairāku pētījumu autors.

Nacionālā enciklopēdija ir universāla populārzinātniska enciklopēdija latviešu valodā. Tās mērķis ir sniegt akadēmiskās vides pētniecības rezultātus sabiedrības vajadzībām, līdz ar to radot augsti ticamu informācijas kopumu. Nacionālās enciklopēdijas Nozaru redakcijas kolēģija ir konsultatīva profesionāla darba grupa, kuras uzdevums ir sekmēt enciklopēdijas saturiskās kvalitātes nodrošināšanu.

Enciklopēdijas pamatu veido elektroniskā versija un šķirkļu princips, taču vienlaikus Latvijas valsts simtgadei ir sagatavots arī īpašs drukātais sējums par Latviju. Enciklopēdijas izveidei un attīstībai likta ilgtermiņa vīzija par pastāvīgu zināšanu uzkrāšanu un pilnveidi. Saskaņā ar šo vīzija ir izstrādāta koncepcija un plāns darbam arī nākotnē atbilstošos tehnoloģiskos apstākļos.

Share