Tematiskais vakars „Ārvalstu bankas Baltijas valstu finanšu sistēmā” notiks šā gada 8. novembrī plkst. 17.00 Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes 508. auditorijā, Aspazijas bulvārī 5, Rīgā.

Tematiskajā vakarā ar vieslekciju “Baltijas bankas - vārti nevēlamiem investoriem?” uzstāsies Greifsvaldes Universitātes profesors Jans Kerners (Jan Körnert). Tāpat ar prezentāciju “Latvija un ēnu ekonomika” uzstāsies Latvijas Universitātes profesors Viesturs Pauls Karnupas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvis Jānis Butkevičš ar prezentāciju “Latvijas banku sistēma - quo vadis?”.

Kopš 2003. gada prof. Kernerts ir Greifsvaldes Universitātes Tiesību un politikas zinātnes fakultātes Vispārējās ekonomikas, starptautiskās finanšu pārvaldības un kapitāla tirgu katedras vadītājs. Par banku sistēmu Baltijas valstīs prof. Kernerts raksta: “Deviņdesmito gadu beigās vairākas ārzemju bankas ienāca Igaunijas, Latvijas un Lietuvas finanšu sistēmā. Šobrīd šie starptautiskie uzņēmumi jau dominē Baltijas tirgos, tādēļ tiem ir visai liela vara”. Savā vieslekcijā prof. Kērnerts aplūkos ārzemju banku ekonomisko un politisko ietekmi visās trijās Baltijas valstīs un uzskatāmi parādīs, kā šādas bankas varētu gūt vēl lielāku politisko varu Eiropas Savienībā.

Prof. Karnups ir starptautisko ekonomisko attiecību un ekonomikas vēstures profesors Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes Globālās ekonomikas starpdisciplināro studiju nodaļā. Par ēnu ekonomiku prof. Dr. Karnups raksta: “Jebkurā valstī ir ēnu ekonomika. Atšķiras vien tas, cik lielā mērā tā apdraud valsts ekonomiku kopumā”. Vairāk par ēnu ekonomikas aktuālo situāciju Latvijā profesors stāstīs prezentācijā.

J. Butkevičs pārstāv Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru. Savā prezentācijā viņš pastāstīs par izaicinājumiem, ar kuriem saskaras Latvijas banku sistēma 2018. gadā.

Pasākuma valoda: angļu

Dalība: bez maksas

Pasākums sadarbībā ar Mēklenburgas-Priekšpomerānijas Augstskolu kontaktbiroju.

Plašāka informācija: www.hochschulkontor.lv/lv/pasakumi

Facebook pasākums: www.facebook.com/events/274876119886286/

Telefona numurs: 67286033

E-pasta adrese: hochschulkontor@lu.lv

Share