Jau 8. gadu Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (LU BVEF) sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC) rīko seminārus ekonomikas skolotājiem par skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vadīšanu un seminārus skolēniem, kuri izstrādā zinātniski pētnieciskos darbus ekonomikā.

"Semināri ekonomikas skolotājiem un skolēniem par skolēnu zinātniski pētnieciskajiem darbiem notiek Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē jau 8 gadus. Fakultātes mācībspēki palīdz ekonomikas skolotājiem un skolēniem pilnveidot savas zinātniski pētnieciskās darbības prasmes, akcentējot uzmanību uz ekonomikas aktualitātēm. Semināri palīdz ekonomikas skolotājiem celt savu ZPD vadītāja kvalifikāciju, kā rezultātā skolēni izstrādā kvalitatīvākus un interesantākus ZPD ekonomikā," uzsver semināru organizatore docente Jeļena Šalkovska.

Šogad semināri bija veltīti pieredzes ekonomikai, jaunumiem pētīšanas metodēs tūrisma mārketingā un LR nodokļu sistēmas aktualitātēm skolēnu zinātniski pētniecisko darbu rakstīšanas kontekstā. Seminārus vadīja BVEF mācībspēki – Globālās ekonomikas starpdisciplināro studiju nodaļas lektore Kristīne Bērziņa, Finanšu un grāmatvedības nodaļas lektore Līga Leitāne, Vadībzinātnes nodaļas docente Jeļena Šalkovska. Semināros piedalījās 40 ekonomikas skolotāji un 82 skolēni.

Share