Piedaloties Latvijas Universitātes (LU) rektoram prof. Indriķim Muižniekam un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) dekānam asoc. prof. Gundaram Bērziņam, 19. maijā Austrijas pilsētā Zalcburgā svinīgi norisinājās pirmais Vadībzinātnes doktoru studiju moduļa "Globālā vadība un līderība" absolventu salidojums. Doktora studiju programmas angļu moduli, kas tiek realizēta kopā ar Zalcburgas Biznesa augstskolu (SMBS), deviņu gadu laikā ir absolvējuši 34 ārzemnieki.

Salidojumā, kas notika Zalcburgas Universitātei piederošajā Edmundsburgas pilī, piedalījās gan absolventi, gan pašlaik doktorantūrā studējošie no Vācijas un Austrijas. Klāt svinīgajā pasākumā bija arī doktora studiju moduļa izveidotāji un vadītāji - LU BVEF prof. Baiba Šavriņa un SMBS prof. Jozefs Noerts (Josef Neuert). Tāpat pasākumā piedalījās un silti tika uzņemti doktora studijas moduļa ilggadējie docētāji – LU BVEF prof. Ērika Šumilo un prof. Māris Purgailis.

Pasākumā ar referātiem uzstājās LU bijušais rektors prof. Mārcis Auziņš un Minesotas Universitātes prof. Brents Kigners (Brent Kigner) no ASV. Prof. M. Auziņš uzstājās ar lekciju „Lielie dati un globālā ekonomika“, kurā runāja par kopīgo un atšķirīgo fizikā un ekonomikā. Savukārt Prof. B. Kigners stāstīja par uzvedības ekonomiku un jaunākajiem pētījumiem šajā nozarē.

Savukārt absolventu vārdā uzstājās un ar savu pieredzi dalījās Dr. Barbara Šārere (Barbara Scharrer) un Dr. Hans Jurgens Brēningers (Hans-Jürgen Brenniger), kas atzina, ka doktora studijas būtiski mainījušas viņu profesionālo dzīvi un palīdzējušas karjeras izaugsmē, kā arī biznesa veiksmīgā attīstībā. Visi absolventi bija arī vienisprātis, ka doktora studijas ļāvušas atrast jaunus draugus un nodibināt vērtīgus kontaktus, bet jo īpaši iemīlēt Rīgu un Latviju.

Salidojumā tika pasniegti arī vairāki atzinības raksti par izciliem doktora darbiem, kas devuši nozīmīgu pienesumu vadības zinātnei un sabiedrībai kopumā. Par izciliem sasniegumiem un īpašiem nopelniem universitāšu starptautiskās sadarbības veicināšanā atzinības rakstu un goda medaļu no Zalcburgas Biznesa skolas saņēma un ar skaļiem aplausiem īpaši tika sveikta prof. B. Šavriņa.

Salidojumā tika nolemts, ka turpmāk absolventu salidojums notiks katru otro gadu un nākamais norisināsies Rīgā.

Vairāk par Vadībzinātnes doktoru studiju moduli "Globālā vadība un līderība".

Share