2015. gada 25. septembrī vienlaikus astoņās pilsētās – Rīgā, Salaspilī, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī un Valmierā - notiks ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums. Šogad Eiropas Zinātnieku nakts svin 10 gadu jubileju, pasākumu tēma - GAISMA. LU Ekonomikas un vadības fakultāte (LU EVF) aicina visus interesentus 25. septembra vakarā apmeklēt Zinātnieku nakts pasākumus LU EVF, Aspazijas bulvārī 5, Rīgā.

Koprade un dalīšanās ekonomika Inovācijas un uzņēmējspējas Sveču gaisma
Laiks / vieta Sporta zāle 120.auditorija Vestibils
18:10-18:30 Ramona Rupeika-Apoga – prezentācija par pūļa finansējumu (crowd-funding).

18:00-22:00

 

(iespēja pelnīt ZN “naudu”, ko tērēt pūļa finansējuma projektos Sporta zālē.

 

Uzņēmējspēju testa aizpildīšana (5 min.)

 

Konkurss par Biznesa inkubatora produktu biznesa modeļiem.

 

Erudīcijas jautājumu konkursi

18:00-22:00

 

Sveču darbnīca (priekšroka jaunākajiem apmeklētājiem).

 

Tēja.

 

Mūzika.

 

Sarunas ar studentiem.

18:30-18:45 ZN apmeklētājiem ir iespēja pievienoties EVF studentu komandām, lai izveidotu 2 minūšu reklāmu, kas ļautu piesaistīt pūļa finansējumu biznesam, kas saistīts ar gaismu.
18:45-19:00 Visu komandu reklāmu noskatīšanās
19:00-19:10

ZN apmeklētāji investē savu viktorīnās nopelnīto “naudu” komandai, kuras ideja un reklāma patika vislabāk.

Uzvarētājas komandas apbalvošana.

19:10-19:30 Brigita Stroda par cilvēkam draudzīgām pilsētām: Melburnas piemērs
19:30-19:45 ZN apmeklētājiem ir iespēja pievienoties EVF studentu komandām, lai izveidotu 2 minūšu reklāmu, kas ļautu piesaistīt pūļa finansējumu projektam “Cilvēkam draudzīgāka Rīga”.
19:00-19:10

ZN apmeklētāji investē savu viktorīnās nopelnīto “naudu” komandai, kuras ideja un reklāma patika vislabāk.

Uzvarētājas komandas apbalvošana.

Atbildīgs patēriņš
19:10-22:00

LU un Erasmus apmaiņas programmas studenti par atbildīgu un ilgtspējīgu patēriņu un patērētājiem (prezentācijas angļu valodā). Apmeklētājiem tiks piedāvāta arī iespēja novērtēt savu piederību kādam no patērētāju segmentiem.

Sadarbībā ar NVO “Zaļā brīvība” interaktīvais Kafijas stāsts un godīgā tirdzniecība. 


Zinātnieku nakts ir Eiropas līmeņa pasākums, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un muzejiem. Ar šo pasākumu Latvija iekļaujas to daudzo Eiropu valstu - Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra nogalē organizē dažādus pasākumus vairāk nekā 200 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos. Šogad Zinātnieku nakts aktivitātes Latvijā veltītas gaismas tematikai, sniedzot ieskatu daudzveidīgajos gaismas izpausmes veidos dabā un sabiedrībā un tās izmantošanā.   25. septembrī plašākai sabiedrībai apskatei būs atvērti zinātniskie institūti, augstskolu fakultātes, bibliotēkas un muzeji, kur interesenti varēs iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus zinātniekiem, piedalīties zinātniskos eksperimentos un uz brīdi izjust zinātnieka ikdienu. Zinātnieku nakts – tā ir iespēja ienirt interesantajā, aizraujošajā un pat mistiskajā zinātnieka dzīvē un atklāt sev kaut ko jaunu. No jauna atklāt lietas, bez kurām mūsu ikdienas dzīve šodien vairs nav iedomājama un kuras mums ir pieejamas pateicoties zinātnes sasniegumiem. Iepazīties ar jaunām tehnoloģiju idejām, kas pateicoties zinātnei, var ienākt mūsu sadzīvē. Aicinām izmantot iespēju uzzināt nezināmo un ielūkoties vietās, kas ikdienā pieejamas tikai speciālistiem! Informācija par Zinātnieku nakti Eiropā: www.ec.europa.eu/research/researchersnight 

Share