LU EVF absolvente Agne Meļķe. Foto: no privātā arhīva

No 4. līdz 15. jūlijam norisinās pieteikšanās studijām LU Ekonomikas un vadības fakultātes maģistra studiju programmās, savukārt no 27. jūnija līdz 12. jūlijam - bakalaura līmeņa studiju programmās (elektroniski iesniegto pieteikumu apstiprināšana un pieteikšanās uz vietas Latvijas Univeristātē, Raiņa bulvārī 19 - no 5. līdz 12. jūlijam). Iedvesmojies studijām no mūsu absolventiem - ar savu pieredzi studējot LU EVF profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmā "Grāmatvedība, analīze un audits" un profesionālā maģistra studiju programmā "Finanšu ekonomika" dalās absolvente AGNE MEĻĶE.

Stāsta Agne: "Vidusskolas laikā biju izlēmusi pamatstudijas apgūt LU Ekonomikas un vadības fakultātē, studiju programmā "Grāmatvedība, analīze un audits". Apstiprinājums manai izvēlei bija 12. klases noslēgumā saņemtā LU Fonda stipendija "Ceļamaize", kura paredzēta jaunajiem studentiem, uzsākot studiju gaitas. Četri profesionālā bakalaura gadi paskrēja nemanot, jo studiju dzīve ir aktīva ne tikai ārpus LU EVF, bet arī mācību procesa laikā. Manuprāt, studiju programmas teorētiskā un praktiskā daļas ir līdzsvarā, jo vispirms tika apgūtas zināšanas un pavasarī mums bija prakses laiks. Visus prakses periodus apguvu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā, kas man ļoti palīdzēja nostiprināt teorētiskos zināšanu pamatus, savukārt 2014. gadā devos 6 mēnešu Erasmus praksē uz Vācijas dienvidiem.
Pēc bakalaura grāda iegūšanas turpināju studijas LU EVF maģistra programmā “Finanšu ekonomika”, šajā programmā mani uzrunāja studiju ilgums (1 gads) un tās saturs. Studiju process ir interesants un uz studentu-pasniedzēju sadarbību vērsts.
Piecu studiju gadu laikā esmu saņēmusi LU fonda stipendiju "Ceļamaize" 2011./2012. gadam, kā arī četrus gadus pēc kārtas saņēmu LU EVF stipendiju "Gudrības banka", uz kuru var pretendēt tie LU EVF bakalaura un maģistrantūras studenti, kas ar labiem un teicamiem rezultātiem studē par personīgajiem līdzekļiem.Sākot ar pamatstudiju 4. kursu strādāju uzņēmumā Rīgas Brīvostas teritorijā, multimodālā terminālī par grāmatvedi. Pašlaik manos plānos ir strādāt grāmatvedībā, lai iegūtu pieredzi, kā arī pašizglītošanās, taču vēlāk plānoju atsākt studijas LU EVF maģistra programmā “Grāmatvedība un audits”.
Visiem esošajiem un topošajiem studentiem novēlu: "Pārvarējis lepnumu, cilvēks kļūst patīkams. Pārvarējis dusmas – kļūst jautrs. Pārvarējis kaislības – sāk gūt panākumus. Pārvarējis alkatību, viņš kļūst laimīgs. Ceri uz sevi, tas nekad nav par ilgu un par vēlu!"" Vairāk informācijas par LU EVF bakalaura un maģistra studiju programmām ŠEIT. Uzņemšanas grafiks un informācija par uzņemšanu 2016./2017. akadēmiskajam gadam ŠEIT. Par LU EVF studentu iespējām doties apmaiņas studijās vai praksē uz ārvalstīm: www.evf.lu.lv/stud-arvalstis/ Par LU Fonda piedāvātajām stipendijām uzzini Fonda mājaslapā www.fonds.lv

Share