Aprīļa un maija mēnesī LU EVF vadošā pētniece Ramona Rupeika-Apoga viesojās Bergamo universitātē, lai paralēli vieslekcijām veiktu kopējo pētījumu par MVU alternatīviem finansēšanas resursiem Latvijā un Itālijā. Pētījums tiek veikts kopā ar Bergamo un Bocconi universitāšu profesoru Alessandro Danovi, kurš ir pieredzējis pētnieks korporatīvo un publisko finanšu, menedžmenta un finanšu ekonomikas jomās.

Latvijas un Itālijas pētnieku pētījuma ietvaros  tiek gatavots ziņojums “Availability of Alternative Financial Resources for SMEs as a Critical Part of the Entrepreneurial Eco-System: Latvia and Italy”, kas tiks prezentēts starptautiskajā konferencē The Economies of Balkan and Eastern Europe Countriesin the Changed World (EBEEC 2015) Grieķijā (Kavalā). 
Bocconi universitāte ir vadošā universitāte Itālijā ekonomikā un menedžmentā, QS World University Rankings 2014.g. tā ieņēma 25 vietu.
Bergamo Universitātes Vadības, ekonomikas un kvantitatīvo metožu fakultātes pētnieki un mācībspēki veic aktīvu zinātniski pētniecisko darbību, atklājot pētījumu rezultātus daudzās starptautiskās zinātniskās publikācijās, gan piedaloties un organizējot starptautiskas zinātniskās konferences. Fakultātē aktīvi darbojas vairāki zinātniskie centri: 
  • CASI - Centre for Statistical Analyses and Survey Interviewing
  • CREFER - Research Centre on Renewable Energy Sources
  • ELab - Entrepreneurial Lab
  • Centre for Research on Entrepreneurship
  • MatNet - Centre for the Education on Mathematics and Applications.
Savukārt doktorantūras studijas iespējams īstenot divās programmās:
  • Economics, Applied Mathematics and Operational Research  
  • Marketing for Business Strategies
Asoc. prof. R. Rupeika-Apoga atzīst: „Viesošanās Itālijas universitātēs un kopējais pētījums ir tikai sākums plašākai sadarbībai nākotnē. Mēs apspriedām iespējamos sadarbības virzienus gan studiju, gan pētniecības jomā. Tagad tikai aktīvi jāstrādā, lai veicinātu LU Ekonomikas un vadības fakultātes internacionalizāciju”.

Share