No 23. līdz 25. jūlijam Vīnē, Austrijā norisinājās gadskārtējā 11. starptautiskā stratēģiskās vadības konference, ko kopīgi organizē Starptautiskā Stratēģiskās vadības un vadītāju asociācija un vadošās Turcijas universitātes – Gebzes Tehniskā universitāte, Stambulas Tehniskā universitāte un Jildizas Tehniskā universitāte (International Strategic Management and Managers’ Association, Gebze Technical University, Istanbul Technical University, and Yıldız Technical University).

Konferencē ik gadu piedalās gan vadības, gan ekonomikas jomas pārstāvji, lai prezentētu un apspriestu aktuālos pētījumus. Šogad konferencē piedalījās vairāk nekā 120 zinātnieki un praktiķi no 28 valstīm. Konferencei ir stingri atlases kritēriji un, no sākotnēji iesniegtajiem vairāk kā 200 rakstiem, pieņemti tika tikai mazliet vairāk par pusi. 
LU EVF prodekāns, asoc. profesors Jānis Priede konferencē prezentēja divus zinātniskos rakstus – “European Union’s Competitiveness And Export Performance In Context Of EU – Russia Political And Economic Sanctions” (ar līdzautori Elisabet T. Pereira no Aveiro Universitātes, Portugālē) un  “Competitiveness Gap Of The European Union Member Countries In The Context Of Europe 2020 Strategy” (ar līdzautoru Josef Neuert no Fuldas Lietišķo zinātņu universitātes, Vācijā), kurus sagatavoja stažēšanās laikā šī gada sākumā Kolumbijas Universitātē Ņujorkā, ASV.
Raksts “European Union’s Competitiveness And Export Performance In Context Of EU – Russia Political And Economic Sanctions” saņēma arī labākā raksta balvu.
Asoc. profesoram Jānim Priedem bija uzticēta arī konferences sekcijas “Competition & Negotiation” vadība.
Kā uzsver asoc. profesors Jānis Priede, starptautiskās zinātniskās konferences vienmēr ir ar pievienoto vērtību, jo ir iespēja satikt savus ārvalstu kolēģus un pārrunāt nozarē aktuālos jautājumus, veidot jaunus sadarbības projektus, kā arī gūt jaunas idejas turpmākajam pētnieciskajam darbam.
Konferences organizatoru kodols ir vadošās Turcijas universitātes - Stambulas Tehniskā universitāte, Jildizas Tehniskā universitāte un Gebzes Tehniskā universitāte, sadarbībā ar Emerald Publishing Group un Elsevier Ltd. Publishing Group (Lielbritānija), konferences mājas lapa: ismc.gyte.edu.tr. Katru gadu konference tiek rīkota citā valstī. Tā, 2013. gadā, pēc asoc. prof. Jāņa Priedes ierosinājuma 2012. gadā Barselonā notiekošajā konferencē, nākošā koneference tika rīkota Rīgā, sadarbībā ar Latvijas Universitāti, un tā izvērtās ļoti veiksmīgi, nostiprinot sadarbību ar konferences organizatoriem.
Nākošajā gadā šī konference norisināsies Kazaņā, Krievijā sadarbībā ar otro lielāko Krievijas Federācijas universitāti – Kazaņas Federālo Universitāti.

Share