Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) kuponi projektā „Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām” paredzēti strādājošām personām. No 11.jūnija strādājošie (nodarbinātās un pašnodarbinātās personas) var papildināt un pilnveidot darbam nepieciešamās prasmes un zināšanas, izmantojot valsts atbalstu - NVA kuponu.

Elektroniskā reģistrācija sāksies 11.jūnija NVA mājāslapā. Pieteikšanas apmācībai  notiks Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē, Aspazijas bulv. 5, Vadības un uzņēmējdarbības mācību centrā, pa tālr. 67034798 vai 29171728 vai elektroniski, rakstot uz e-pastu: profesionalis@lu.lv Kuponus varēs saņemt nodarbinātās vai pašnodarbinātās personas, kas
  1. vecākas par 45 gadiem bez ierobežojumiem;
  2. kā arī personas vecumā no 25 līdz 44 gadiem (ieskaitot), kuras atbilst vismaz vienam no atbalsta mērķgrupas kritērijiem:
  • personai ir noteikta invaliditāte,
  • personai ir vismaz divi bērni vecumā līdz 18 gadiem
  • persona ir atzīta par trūcīgu.
Kupona vērtība ir 250 lati. Maksimālā atbalsta summa vienai personai ir 250 Ls. 100 % apmērā kupona vērtību saņems:
  • personas ar invaliditāti;
  • personas, kurām ir vismaz divi bērni vecumā līdz 18 gadiem;
  • trūcīgā persona;
  • personas, kam līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai ir atlikuši ne vairāk kā pieci gadi.
Pārējiem pretendentiem atbalsta apmērs ir 70%. Apmācību kuponus var izmantot profesionālās pilnveides (programma, kurs apguvei nepieciešamas vairāk nekā 160  akadēmiskās stundas) un neformālās izglītības programmu apguvei (līdz 159 stundām). Ja programma maksā vairāk, noslēdzot līgumu ar mācību iestādi var vienoties par pārējas daļas apmaksas grafiku. VUM centra profesionālās pilnveides programmas  2013./2014.mācību gadā.

LU EVF VUM centra profesionālās pilnveides programmas nosaukums

Programmas

Ilgums (ak.st.)

Programmas cena (LVL)

Biznesa tirgvedība

321

250

Dizaina menedžments

480

620

E-tirgvedība

320

250

Finanšu vadība un plānošana maziem un vidējiem uzņēmumiem

161

250

Grāmatvedība maziem uzņēmumiem

193

250

Mazā biznesa organizēšana

320

250

Pārdošanas pamati

161

250

Praktiskais mārketings

160

250

Praktiskā projektu vadība

161

250

Praktiskā projektu vadīšana

321

590,62

Uzņēmumu un organizāciju vadības pamati

162

250

  Sākot no 11. jūnija var pieteikties elektroniski:
  1. Reģistrējoties elektroniski, persona varēs izvēlēties jebkuru NVA filiāli(* neatkarīgi no tā kurā reģionā vēlas mācīties).
  2. Gadījumā, ja personas izvēlētajā NVA filiālē noteiktais rādītājs ir sasniegts, personai ir iespēja izvēlēties citu NVA filiāli, kur rādītājs ir pieejams vai reģistrēties rezervistos. Rezervistiem rindas secībā būs iespēja piedalīties projektā tad, ja kādai no reģistrētajām dalība projektā tomēr nebūs iespējama.
  3. Ja persona līdz 2013.gada 17.jūnijam (ieskaitot) reģistrējas izvēlētajā NVA filiālē, kā rezervists, tad viņai ir iespēja no 2013.gada 18.jūnija reģistrēties klātienē NVA filiālē, iesniedzot aizpildīto personas pieteikumu.
  4. Pabeidzot elektronisko reģistrāciju, persona saņems informāciju par rindas kārtas numuru un būs iespēja izdrukāt vai saglabāt aizpildīto pieteikumu. Pieteikums tiks nosūtīts arī uz personas e-pastu, ja reģistrējoties tāds tiks norādīts.
  5. Personas pieteikums tiks apstrādāts 1 mēneša laikā un NVA darbinieks sazināsies ar personu pa telefonu vai e-pastu un informēs par apmācību kupona saņemšanas kārtību.
  6. Ja persona atbilst nosacījumiem, viņai tiks izsniegts apmācību kupons NVA filiāles klātienes apmeklējuma laikā ar kuru varēs doties uz mācību iestādi, lai izvēlētos programmu.
  7. Mācību iestāde aizpildīs kuponu un saskaņos ar personu mācību sākuma laiku un grafiku.
No 18.jūnija var pieteikties personīgi NVA filiālēs ( sk. www.nva.gov.lv). Piemēram,  Rīgas filiāle atrodas  Jēzusbaznīcas ielā 11.  Bet reģistrēties iespējams jebkurā filiālē Latvijā, neatkarīgi no tā, kur dzīvo vai vēlas mācīties. Tā kā parasti kuponu dalīšana notiek vienā dienā, rekomendējām reģistrēties NVA filiālē no paša rīta. Tuvākajā laikā tiks publicēts arī neformālo programmu saraksts www.vumc.lu.lv Lai reģistrētos, izmantojiet pārlukprogrammu Mozilla Fire Fox, tad reģistrācija notiks ātrāk.

Share