Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāts, Reģionālo studiju asociācija, Latvijas Prezidentūra ES Padomē un Latvijas Universitāte 2015. gada 4.-6.februārī Rīgā Latvijas Prezidentūras Eiropas Padomē laikā rīko konferenci par ES Kohēzijas politiku „CHALLENGES FOR THE NEW COHESION POLICY IN 2014-2020: AN ACADEMIC AND POLICY DEBATE”. Šī būs otrā augsta līmeņa konference par ES Kohēzijas politiku, ko iniciējušas starptautiskā Reģionālo studiju asociācija un Eiropas Komisija.

Konferences mērķis ir izvērtēt ES Kohēzijas politikas 2014.-2020.gadā izaicinājumus un iespējas. Tā sniegs unikālu iespēju tikties un diskutēt gan ar pieredzējušiem akadēmiķiem un jauniem zinātniekiem, gan ES institūciju un ES dalībvalstu dažādu iestāžu un organizāciju pārstāvjiem. Viens no konferencē izvirzītājiem pamatjautājumiem ir par to, kā Kohēzijas politika var sniegt pēc iespējas lielāku ieguldījumu Eiropas izaugsmē un nodarbinātības sekmēšanā. Latvijas Universitāte (LU) aicina augstskolu docētājus, pētniekus, jaunos zinātniekus un ekspertus ES reģionālās politikas jautājumos iesniegt savus ziņojumus un piedalīties šajā starptautiskā konferencē. Termiņš ziņojumu iesniegšanai ir 31.oktobris.  Aicinām iesniegt konferencē ziņojumus par šādām tēmām: 
  1. Ekonomiskā ģeogrāfija un Kohēzijas politika: kā mainās ES Investīciju fondu ekonomiskie un sociālie izaicinājumi?
  2. Institūcijas un pārvaldība: kā Kohēzijas politika var stiprināt publisko pārvaldi un ES investīciju fondu efektīvu pārvaldību?
  3. Resursi un rezultāti: kā sekmēt efektīvu Kohēzijas politikas resursu izmantošanu?
  4. Instrumenti: kādi Kohēzijas politikas pasākumi visvairāk sekmē teritoriju attīstību?
  5. ES ekonomiskā pārvaldība un Kohēzijas politika: kādas ir Kohēzijas politikas reformu iespējamās sekas?
Vairāk informācijas par ziņojumu tēmām, kā arī iesniedzamo ziņojumu kopsavilkumu prasības ir atrodamas Reģionālo studiju asociācijas mājas lapā www.regionalstudies.org/conferences/conference/challenges-for-the-new-cohesion-policy-in-2014-2020-an-academic-and-policy Papildu informācija: LU Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskais centrs un LU Žana Monē Izcilības centrs, www.lu.lv/cets; e-pasts: jeanmonnet@lu.lv, tel. 67034795; 67034525     Kontakti: 
  • Centra direktore Prof. Dr. Tatjana Muravska, e-pasts: <link>tatjana.muravska@lu.lv;
  • Izpilddirektore Zane Zeibote, e-pasts: <link>zane.zeibote@lu.lv;
  • Pētnieks Kārlis Muižnieks, e-pasts: <link>karlis.muiznieks@lu.lv

Share