11. aprīlī noslēdzās jau trešā Jauno Uzņēmēju Universitātes 2015 konkurss vidusskolēniem, kur par labāko biznesa ideju tika atzīta komandas “Kofi-oki” produkts.

Katru sestdienu no 21. februāra līdz 11. aprīlim vidusskolēni devās uz Jauno uzņēmēju universitāti (JUU) , kur apguva uzņēmējdarbības pamatprasmes un papildināja savas zināšanas komandu veidošanā un iekšējo konfliktu risināšanā, mārketingā, finansēs, un biznesa ideju prezentēšanas jomās.
Paralēli nodarbībām skolēni strādāja komandās, kuras tika veidotas no pirms tam savā starpā nepazīstamiem vidusskolēniem, lai izveidotu prasmi sadarboties ar jauniem cilvēkiem un strādāt pie kopīga projekta. Viens no sarežģītākajiem uzdevumiem bija visu šo sestdienu laikā nepazaudēt nevienu komandas dalībnieku un tikt līdz beigām visiem kopā, ar ko trīs no sešām komandām ir veiksmīgi tikušas galā.
Noslēguma dienā piecas skolēnu komandas pieteicās arī Jauno uzņēmēju universitātes konkursa finālam par labāko biznesa ideju. Prezentācijas bija ļoti dažādas ar interesantām pieejām, tika izmantotas gan video reklāmas, gan gatavi taustāmi produkti, gan ļoti pārliecinoši stāsti, ar ko visas komandas parādīja savas izcilās prezentēšanas prasmes.
Skolēni bija izdomājuši gan modernus aksesuārus ar ļoti tehnisku funkciju, gan oriģinālu pārtikas produkta ideju, gan telefona aplikāciju ceļotājiem, gan sieviešu problēmas risinājumu ar zeķubiksēm, kā arī bija ideja izveidot psiholoģiskās palīdzības centru.
Vērtēja viņus objektīvā žūrija, kuras sastāvā bija LU EVF mācību prodekāna pienākumu izpildītāja Inna Romanova, sektora vadītāja Kristīne Zaksa, Kolektīvās inteliģences izpētes centra dibinātājs Mārtiņš Jansons un LU EVF biznesa inkubatora pārstāvis Dāvis Suneps.
Galveno balvu – studiju maksas atlaidi 30% apmērā pirmajam studiju gadam LU
Ekonomikas un vadības fakultātē, ieguva komanda „Kofi-oki” ar jau gatavu produkta prototipu – īpaši fasētu kafiju – Marks Zujevs, Oļegs Nikolajevs, Ivo Ernstsons, Kitija Emkena, Andželika Buņkovska un Signija Petkūna. 
Otro vietu un 20% atlaidi pirmajam studiju gadam ieguva komanda „RADOŠIE”, kam bija gatavs produkta dizaina prototips – īpaša dizaina aproce, kas darbojas arī kā telefona lādētājs  – Linda Pastare, Sabīne Dzjubo, Emīls Arcimovičs, Elizabete Geka, Jeļizaveta Zoriča un Kristiāna Pūce.
Trešo vietu un 10% atlaidi pirmajam studiju gadam ieguva komanda „fe M.A.L.E.” ar biznesa ideju par īpaši izturīgu zeķubikšu ražošanu - Elīna Cīrule, Marija Šuta, Ligita Borkovska un Aleksa Kiseļova.
Jauno uzņēmēju universitātes dalībnieki atzina, ka šo nodarbību laikā labāk iepazinuši arī LU Ekonomikas un vadības fakultāti un tas viņiem noteikti palīdzēs izvēlēties, kur turpināt studijas pēc vidusskolas absolvēšanas.
Jauno Uzņēmēju Universitāte ir  Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes iniciatīva, kas tika aizsākta  2013. gadā. Jauno Uzņēmēju Universitātē pēdējo vidusskolas klašu audzēkņi praktiski var iepazīties ar uzņēmējdarbības pamatsoļiem no biznesa idejas ģenerēšanas līdz pat produkta vai pakalpojuma ieviešanai tirgū.

Share