Lodzas Universitātes Ekonomikas un Socioloģijas fakultāte uzaicināja LU EVF asoc. prof. R. Rupeiku-Apogu, kā viesprofesori, pasniegt studiju kursu „International Finance” 60 st. apmērā.

R.Rupeika-Apoga dalās ar pirmajiem iespaidiem:
ESF ir lielākā fakultāte no 13 Lodzas Universitātes fakultātēm , tajā nodarbināti 550 cilvēki, no kuriem 416 ir mācībspēki. Studentu skaits ir iespaidīgs – 9 tūkstoši!  
Fakultāte piedāvā  16 studiju virzienus, kas pieejami visiem studentiem: pilna laika, neklātienes, bakalaura, kā arī maģistra studijas; doktorantūras un pēc maģistra grāda apmācības. Nodarbības un lekcijas notiek poļu un angļu valodās.
Fakultātes infrastruktūra ir ļoti pārdomāta un moderna: ērti iekārtotas  semināru telpas un laboratorijas, kā arī lekciju auditorijas ( lielākā zāle paredzēta  400 studentiem). Atsevišķs stāvs ar lielu auditoriju un mazākām semināru telpām, kā arī nelielu virtuvi ir atvelēts doktorantūras studentiem, lai viņi var labāk komunicēt un sadarboties. Fakultātei ir sava bibliotēka, izdevniecība un grāmatnīca. 
Ir vērts pieminēt, ka šajā universitātē Vadības Fakultāte ir atsevišķa struktūrvienība. Vadības fakultāte ir viena no jaunākajām universitātes fakultātēm, tā darbojas no 1994.g.  Fakultātē studē  gandrīz 5000 studentu, bet  akadēmiskais personāls sasniedz 200 cilvēku. 
Abas fakultātes ir ieinteresētas sadarbībā: viesprofesoru piesaistē, kopēju pētījumu veikšanā un publikāciju sagatavošanā.

Share