Vasaras skolas dalībnieki pie Latvijas Universitātes ēkas Raiņa bulvārī 19. Foto: no privātā arhīva

Projekta #europehome ietvaros no 18. līdz 23. jūlijam Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē norisinās intensīvā apmācības programma "Entrepreneurship Skill Teaching and Training", kurā piedalās pārstāvji no piecām projektā #europehome iesaistītajām universitātēm.

Visas nedēļas garumā 30 dalībnieki no Spānijas, Portugāles, Grieķijas, Latvijas un Polijas papildina zināšanas par jaunākajām metodēm uzņēmējdarbības spēju veicināšanā, dalās pieredzē par sadarbību ar uzņēmējiem savās valstīs un universitātēs, kā arī iepazīst Latvijas uzņēmumus un to sadarbības modeļus ar augstākās izglītības iestādēm. Programmas lekcijas un praktiskās nodarbības ļauj dalībniekiem gūt plašu ieskatu dažādās tēmās kā, piemēram, universitāšu-uzņēmumu efektīvas sadarbības veidošana, tālmācības rīki, metodes kritiskās domāšanas un uzņēmējdarbības spēju veicināšanai, neformālās izglītības metožu izmantošana radošo un uzņēmējdarbības spēju attīstīšanai. Apmācības programma tika atklāta pirmdien, 18. jūlijā, un interesentiem bija iespēja piedalīties atklātā lekcijā par stratēģiskās domāšanas un uzņēmējdarbības mācīšanas metodēm, ko vadīja Latvijas Universitātes kanclers, asociētais profesors Gundars Bērziņš. Programmas dalībnieki tikās ar DEMOLA Latvija pārstāvjiem un varēja uzdot jautājums par šīs organizācijas darbības virzieniem un īstenoto apmācību shēmu, kā arī uzzināt par uzņēmuma Aldaris darbības principiem un jaunu produku attīstīšanas virzieniem. Dalībnieki apmeklēja Latvijas Nacionālo bibliotēku un guva plašu ieskatu par tās daudzslāņaino simbolisko nozīmi un īstenotajiem projektiem, tikties ar pārstāvjiem no Latvijas Universitātes studentu Biznesa Inkubatora. Dalībnieku un pasniedzēju viedokļi: "Patīk, kā ir veidota programma, jo tā dod iespēju dažādām nacionalitātēm darboties internacionālās grupās gan lekciju, gan sociālās daļas laikā. Dalībnieki ir ļoti motivēti un arī kritiski, skaidri zina, ko sagaida un atgriezeniskā saite ir profesionāla, kas man kā pasniedzējam ir ļoti vērtīgi. Šajā programma tiek plaši pielietotas modernās tehnoloģijas tādējadi ļaujot, jo vairāks lekcijas notiek tiešsaistē no Portugāles un Grieķijas universitātēm."
Santiago Ramon, Alkalas Universitāte: asociētais profesors, Inovāciju un Uzņēmējdarbības skolas vadītājs, CIFF Biznesa skolas dekāns "Pats vērtīgākais ir iespēja apmainīties ar praktiskām metodēm, uzdevumiem un pieejām, kas no studentu puses tiek visaaugstāk novērtētas Eiropas valstīs dažādos uzņēmējdarbības kursos. Tikai šķiet, ka visa informācija ir pieejama plašajās organizāciju mājas lapās, patiesībā tieši piedalīšanās un izmēģināšana pašam augstskolas pasniedzējam dod to saprati, kā jutīsies students veicot konkrētu uzdevumu. Iejusties studenta kurpēs atkal un atkal ir tā pieredze, ko novērtēju visaugstāk."
Kristīne Bērziņa, Latvijas Universitāte, pasniedzējs, pētnieks "Man ļoti patīk šīs programmas pasniedzēji un starptautiskais dalībnieku sastāvs, jo ir pārstāvji ne tikai no tuvākajām kaimiņvalstīm, bet arī no attālākām Eiropas daļām, piemēram Spānijas, Grieķijas un Portugāles. Ļoti vērtīgi ir praktiskie piemēri un bagātīgā starptautiska mēroga pieredze, ar ko dalās profesionāļi gan no dienvidu, gan austrumu reģiona valsīm. Iedvesmoja Spānijas lektora, Santiago Ramon, lekcija un izsklāsts par viņa gūto pieredzi un atziņām, vadot uzņēmumu Dubajā un esot veikalu ķēdes Carrefour vadītājam Spānijā."
Mārtiņš Borodušķis, InCell valdes loceklis, pētnieks Latvijas Universitātē. Pasākums tiek organizēts projekta #europehome (www.europehome-project.eu) ietvaros, kas ir stratēģiskās partnerības projekts (KA 2, Erasmus+) ar mērķi uzlabot studentu konkurētspēju darba tirgū. Projektu realizē 8 partnerorganizācijas: Alkalas Universitāte (Spānija), Aveiro Universitāte (Portugāle), Latvijas Universitāte (Latvija), Lodzas Tehniskā Universitāte (Polija), Saloniku Aristoteļa Universitāte (Grieķija), European Univeristy Foundation (Luksemburga), Erasmus Student Network (Beļģija), Collective Intelligence Research Center (Latvija). PASĀKUMA PROGRAMMA Kontaktinformācija:
Kristīne Bērziņa: Kristine.berzina@lu.lv 
Līga Kuzmane: Liga.kuzmane@uah.es 

Share