JUU 2016 1. vietas ieguvējas - komanda "De Pack"

Sestdien, 30. aprīlī, LU Ekonomikas un vadības fakultātē noslēdzās četru bezmaksas nodarbību cikls “Jauno Uzņēmēju Universitāte 2016” (JUU 2016), kura laikā jaunieši no dažādām Latvijas vidusskolām un mācību iestādēm apguva uzņēmējdarbības iemaņas no biznesa idejas attīstīšanai līdz produkta vai pakalpojuma ieviešanai tirgū. Jauniešu komandas finālā prezentēja savas attīstītās idejas un sacentās par vērtīgām balvām. Par veiksmīgāko tika atzīta biodsabrūkoša, videi draudzīga iepakojuma ražošanas biznesa ideja, ko prezentēja komanda „De Pack”.

Katru sestdienu no 9. aprīļa līdz 30. aprīlim jaunieši devās uz "Jauno Uzņēmēju Universitāti 2016", lai apgūtu uzņēmējdarbības iemaņas un papildinātu savas zināšanas komandu veidošanā, biznesa ideju ģenerēšanā, tirgus izpētē un pārdošanā, mārketingā, finansējuma piesaistē un biznesa ideju prezentēšanā. Nodarbības vadīja Kolektīvās inteliģences izpētes centra inovators Mārtiņš Jansons un LU EVF docents Kārlis Purmalis.
Paralēli nodarbībām JUU dalībnieki strādāja arī jauktās komandās un parādīja gan spēju sadarboties, gan arī spēju attīstīt reālas biznesa idejas. Noslēguma dienā, 30. aprīlī, 7 komandas JUU 2016 finālā prezentēja savu veikumu un sacentās par labāko biznesa ideju. Jaunieši bija izdomājuši jaunas, oriģinālas lietotnes – ērtam izklaides pasākumu apkopojumam, nodokļu menedžēšanai un sporta nodarbībām, risinājumu izglītības tuvināšanai informāciju tehnoloģijām, ekoloģiskus produktu iepakojumus, kā arī piedāvāja savas idejas saules paneļu izmantošanai mājsaimniecībās un ceļu būvei un remontam. Galveno balvu – studiju maksas atlaidi 30% apmērā pirmajam studiju gadam LU Ekonomikas un vadības fakultātē ieguva komanda „De Pack”Dita Sisene (Olaines 1. vidusskola) un Zane Kampa (Suntažu vidusskola).
Otro vietu un 20% atlaidi pirmajam studiju gadam ieguva komanda „Lietotne - Nodokļi”  – Kristiāna Grāmatiņa (Siguldas Valsts ģimnāzija), Kristiāna Zeila (Siguldas Valsts ģimnāzija) un Eva Moroza (Rīgas Kultūru vidusskola). Savukārt trešo vietu un 10% atlaidi pirmajam studiju gadam ieguva divas komandas: „Sphere”Lidija Čagura (ISMA Premjers), Viola Asare (Kauguru vidusskola), Mariks Kosarenko (Rīgas Ostvalda vidusskola), Aivens Boikovs (Rīgas 40. vidusskola), Toms Madžulis (Ziemeļvalstu ģimnāzija) un  komanda „Haill Active”Ilga Tene (LU ĢZZF), Ligita Engaličeva (Salaspils 1. vidusskola), Laura Meirāne un Henrijs Elzessers (Salaspils 1. vidusskola). Pārējie JUU 2016 dalībnieki ieguva 5% atlaidi pirmā studiju gada mācību maksai. 
"Jauno Uzņēmēju Universitātes 2016" dalībnieki atzina, ka šo nodarbību laikā viņi ir iepazinuši arī tuvāk LU Ekonomikas un vadības fakultāti un tas viņiem noteikti palīdzēs izvēlēties, kur turpināt studijas pēc vidusskolas absolvēšanas. Pēc JUU 2016 noslēguma  viens no nodarbību vadītājiem Mārtiņš Jansons atzinīgi novērtēja to, ka jaunieši izrāda iniciatīvu, ir atvērti un ieinteresēti šāda veida aktivitātēs, vēlas piedalīties. “Daudzas idejas, kuras jaunieši ģenerēja  par problēmām, kurām nepieciešams risinājums, bija par atjaunojamiem resursiem, ekoloģiju, vairākas komandas bija norūpējušās par izglītības tēmu. Ir vērojami indikatori, ka jaunieši uzskata, ka šī brīža izglītība neiet roku rokā ar informācijas laikmetu un mācību metodes bieži vien ir novecojušas, līdz ar to viņi raizējas par savu nākotnes izglītību un konkurētspēju.”
Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte 2013. gadā aizsāka jaunu nodarbību ciklu vidusskolēniem – Jauno uzņēmēju universitāti, kurā interesenti var praktiski iepazīties ar uzņēmējdarbības pamatsoļiem no biznesa idejas ģenerēšanas līdz pat produkta vai pakalpojuma ieviešanai tirgū.

Share