Līdz 1.oktobrim iespējams pieteikties Latvijas Universitātes (LU) Fonda mecenātu stipendijām 2012./2013.akadēmiskajam gadam. Lai piedalītos stipendiju konkursā, pretendentiem jāaizpilda elektroniska anketa mājas lapā www.fonds.lv.

Stipendijas tiks piešķirtas spējīgākajiem, motivētākajiem un sekmīgākajiem (vidējā atzīme vismaz 7,5 balles) studentiem. LU Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) studenti var pieteikties:
  • Kristapa Morberga stipendijai,  
  • „Valpro” stipendijai,
  • Jelgavas novada pašvaldības stipendijai,
  • Velku stipendijai.
Kristapa Morberga stipendijas piešķirs par kopējo summu 35000 lati. Kristapa Morberga stipendija ir nodibināta ar mērķi veicināt LU attīstību, finansiāli atbalstot izcilus un sabiedriski aktīvus studentus pilnvērtīgu studiju īstenošanai. Uz stipendijām var pretendēt visu LU fakultāšu bakalaura programmas studenti, sākot no 2.kursa. Stipendijas apjoms 1500 lati gadā.  „Valpro” stipendijas mērķis ir atbalstīt LU Ķīmijas fakultātes, Ekonomikas un vadības fakultātes, Datorikas fakultātes maģistrantūras programmas studentus, kuri ir labākie savā pētnieciskajā studiju jomā. SIA „Valpro” ir vadošais ugunsdzēsības aparātu un ugunsdzēsības aparātu korpusu ražotājs Eiropā. Stipendija ir paredzēta LU EVF fakultātes maģistrantūras programmas „Starptautiskais bizness” un maģistrantūras programmas „Vadības zinības” studiju virziena – „Kvalitātes nodrošināšana un vērtēšana” – studentiem. Stipendijas apmērs Ls 2000 gadā. Šogad LU Fonds piedāvā divas jaunas stipendijas pirmā kursa studentiem – Jelgavas novada pašvaldības stipendiju un Velku stipendiju. Uz Jelgavas novada pašvaldības stipendiju var pretendēt ikviens Jelgavas novada pašvaldībā deklarēts (vismaz vienu gadu) 12.klases absolvents, kurš ir reģistrējies studijām kādā no Latvijas augstskolām jebkurā bakalaura studiju programmā 2012./2013.ak.g. Savukārt Velku stipendija paredzēta Latvijas Universitātes studentiem, sākot no pirmā kursa, priekšroku dodot studentiem no daudzbērnu ģimenēm un/vai studentiem ar funkcionēšanas ierobežojumiem, uz šo stipendiju var pieteikties arī maģistrantūras studenti. Plašāka informācija par pieteikšanos LU Fonda mecenātu stipendijām mājas lapā: www.fonds.lv

Share