“Southwestern Advantage” vasaras programmā 2016. gada vasarā piedalījās 103 latviešu studenti no 14 dažādām Latvijas augstskolām, un vairāk nekā puse tika izraudzīti būt par komandu vadītājiem 2017. gadā. Pagājušajā nedēļas nogalē, veiksmīgākie studenti tika apbalvoti svinīgā ceremonijā Latviešu Biedrības namā Rīgā.

Labākā Jaunā dalībnieka apbalvojumu ieguva Ģirts Kalniņš (Rīgas Tehniskā universitāte), labākā pieredzējušā studenta titulu ieguva Sanita Aldiņa (Banku Augstskola). Vienu no vasaras studentu komandām vadīja Gatis Melbārdis, kurš ir Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes 4. kursa students. Šīs komandas sastāvā strādāja Jurģis Zālītis, kurš arī nāk no Ekonomikas un vadības fakultātes. Labākā Komandas vadītāja titulu saņēma tiesību students Guntars Logins (Juridiskā koledža). Guntars saka: "Esmu ļoti gandarīts, ka man ir bijusi iespēja strādāt kopā ar motivētiem studentiem, kuri vēlas dzīvē sasniegt savus mērķus. Vasaras laikā bija dažādas grūtības un izaicinājumi, ar ko veiksmīgi gan kā komanda, gan atsevišķi tikām galā".

“Southwestern Advantage” ir Amerikā vecākā izdevniecības kompānija, kas tika dibināta 1855. gadā Nešvilā, Tenesijas štatā. 1868. gadā kompānija sāka veidot studentu vasaras programmu, kas piedāvā dažādus izaicinājumus studentiem, kā arī iespēju nopelnīt vasarā naudu studijām, pārdodot grāmatas tiešajā pārdošanā.

Studenti no Latvijas augstskolām piedalās programmā kopš 2004. gada, kad igauņu studenti, kas līdz tam laikam bija guvuši pozitīvu pieredzi, piedāvāja šo programmu arī studentiem Latvijā. Šo gadu laikā jau vairāk kā 2000 studenti no Baltijas valstīm ir guvuši starptautisko dzīves un darba pieredzi.

Share