No 01.08.2015. - 30.09.2016. LU EFV fakultātē tiek realizēts Norvēģu finanšu instrumentu projekts “Stipendijas” aktivitātes ietvaros. Vispārējais projekta mērķis bija izveidot, attīstīt un stiprināt sadarbību ekonomikas un vadības izglītības jomā starp Latvijas Universitāti un Agderes Universitāti.

Šobrīd projekts strauji tuvojas beigām un tika sasniegti paredzēti projekta rezultāti. Uz Latvijas Universitāti atbrauca trīs Agderes Universitātes vieslektori, (prof. Trond Randøy, asoc. prof. Rotem Shneor un Dr. Pontus Engstrom) kas sniedza vieslekcijas LU EVF studentiem.

No LU EVF uz Agderes Universitāti devās trīs mācībspēki (prof. R. Rupeika-Apoga, asoc.prof. D. Dimante  un Dr. Aija Van der Steina) kā arī viena studente (Elīna Sadauska) apmaiņas mobilitātē.

Pateicoties projektam LU EVF izveidojusies cieša sadarbība ar Agderes Universitāti, kā rezultātā tika tika sagatavots un jau saņēmis akceptu (finansējumu) jauns pieteikums Nordplus projekta ietvaros , plānojot turpināt pasniedzēju mobilitāti arī turpmāk, piesaistot jaunus partnerus no Baltijas un Ziemeļvalstīm. Kā arī EVF fakultātes doktorante Alina Dibrova tika uzaicināta uz Agderes Universitāti augustā 2016.g. lai veiktu pētījumus promocijas darbam.

Projekts tika līdzfinansēts no Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada perioda programmas "Pētniecība un stipendijas" aktivitātes "Stipendijas".

Share