Asoc. prof. Gundars Bērziņš, LU EVF dekāns

Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē (EVF) darbu sākusi jaunā vadības komanda, kas jau tuvākajā laikā iecerējusi veikt nozīmīgas reformas studiju un pētniecības attīstībai. Jaunais fakultātes dekāns ir asoc. prof. Gundars Bērziņš, kuram pievienojušās zinātņu prodekāne prof. Signe Bāliņa un studiju prodekāne prof. Margarita Dunska.

“SKDS šogad veiktajā uzņēmēju aptaujā par Latvijas biznesa augstskolu novērtējumu, Latvijas Universitāte saņēma visaugstāko novērtējumu un tika atzīta par vislabāko biznesa izglītības jomā. Uzskatu, ka tas ir lielisks starta kapitāls, lai realizētu Ekonomikas un fakultātes vīziju - kļūt par vadošo ekonomikas un uzņēmējdarbības studiju un zinātnes centru Baltijā, apvienojot labākos mācībspēkus, pētniekus, uzņēmējus un studējošos vienotu mērķu sasniegšanai,” uzsver dekāns asoc. prof. Gundars Bērziņš, kas pirms tam pildīja LU Kanclera pienākumus. Lai piepildītu šo mērķi, iecerēts jau tuvākajā laikā fakultātes katedras apvienot četrās spēcīgās nodaļās, kurās darbosies labākie mācībspēki un pētnieki ekonomikā, vadības zinātnē un finansēs, nodrošinot labāko biznesa izglītību latviešu un angļu valodā. Pārmaiņu īstenošanā nozīmīga loma būs prodekāniem, tāpēc šajos amatos iecelti pieredzējušas profesionāļi. Signe Bāliņa ir EVF profesore un IT kompetences centra vadītāja. Viņai ir nopietna pieredze valsts pārvaldes darbā – bijusi Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās, bet pašlaik ir Vides un reģionālās attīstības ministra padomniece, kā arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas prezidente. Veiksmīgi darbojusies arī biznesā, ieņemot AS "Datorzinību centrs" valdes priekšsēdētājas amatu. Profesorei ir unikāla pieredze valsts finansēto pētījumu projektu un programmu īstenošanā, kā arī starptautisku, tajā skaitā Eiropas Komisijas projektu vadībā. Savukārt Margarita Dunska ir EVF profesore, viņas akadēmiskās intereses ir saistītas ar ekonomiku, starptautisko ekonomiku un finansēm. Daudzus gadus M.Dunska ir viena no vadošajām ekspertēm šajos jautājumos, tajā sk. Akadēmiskā informācijas centra (AIC) eksperte, ir piedalījusies vairāku programmu akreditācijā citās augstskolās. Profesorei ir arī ilggadējā pieredze administratīvajā darbā augstākajā izglītībā. Pēdējos gados viņa ir EVF lielāko studentu skaita ziņā programmu direktore, viņas pārziņā ir Vadības zinību bakalaura un maģistra programmas. EVF ir viena no lielākajām LU fakultātēm un tajā 2016./2017. gadā mācīsies gandrīz 2000 studentu, bet 1. kursā – 646. Fakultāte piedāvā reālajā uzņēmējdarbībā sakņotu augstāko izglītību, jo jau no paša studiju sākuma studentiem ir iespēja ne tikai apgūt tematiskus lekciju kursus, bet arī sākt pašiem attīstīt un realizēt savu biznesa ideju. Studentu izglītošanā liela nozīme ir Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatoram, kas organizē un īsteno atbalsta pasākumus studentiem un viņu izveidotajām komandām uzņēmējdarbības uzsākšanā un nostiprināšanā. Biznesa inkubatorā ir pieejamas bezmaksas konsultācijas, kā arī mentoru, nozaru profesionāļu un pieredzējušu uzņēmēju atbalsts. Tāpat LU Ekonomikas un vadības fakultātē notiek regulāra nozares speciālistu iesaiste mācību procesā - vieslekcijas, vizītes uzņēmumos, studentu prakses, tiek īstenotas dažādas sadarbības formas ar uzņēmumiem.
  Prof. Signe Bāliņa, LU EVF Zinātņu prodekāne    Prof. Margarita Dunska, LU EVF Studiju prodekāne   Papildu informācija: Evija Ansonska, Mārketinga un komunikācijas vadītāja Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte Mob. tālr.: +371 26011887, tālr.: +371 67034799, e-pasts: evija.ansonska@lu.lv

Share